fredag 16 mars 2018

Katten Tessie på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Tessie på Södertälje Katthem.

I morgon är det öppet hus igen.  Hoppas det kommer många trevliga, snälla människor då.

Har ni förresten sett att förslaget till ny Djurskyddslag nu skickats från regeringen till riksdagen. I bästa fall går den igenom i april nästa år.

Den lämnar, som väntat, mycket övrigt att önska. Det som är bra är att det ska bli uttryckligen förbjudet att överge tamdjur och att det ska finnas möjligheter att bryta sekretessen för socialtjänst och andra som ser att ett djur vanvårdas eller på andra sätt far illa. Det är alltid något, men man har hållit på att utreda detta sedan 2011 och ännu har man inte utrett färdigt om det ska bli lag på att ID-märka och registrera katter. Det är mycket märkligt. Särskilt som motsvarande har gått att lagstifta om när det gäller vovvar för flera år sedan.

Nåjam, vi kämpar vidare så gott det går. Nån gång ska väl våra politiker förstå att vi katter också är värdefulla?

10 kommentarer:

 1. Om du och jag kunde besluta om det här skulle vi minsann inte behöva många år att tänka ut något bra! De måste vara mer än trögfattade, de som utreder denna lagen. Att ID-märka och registrera katter t ex, det är väl inget att en fundera på, det är ju bara att besluta!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, tänk om vissa tvåbeningar vore lika smarta som vi! Oj, så annorlunda världen skulle se ut då.

   Radera
 2. Vi jamar som ovanstående. Varför utreda om ID märkning och registrering? Bara besluta på stående tass. Men vi hoppas att iaf det här förslaget går igenom och att sekretessen tas bort. Då slipper det bli fler Lex Major. Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke, Molle och Mary, det är obegripligt att det ska vara så svårt att ta ett så enkelt beslut. Har de inget att göra, de som ska besluta?

   Radera
 3. Jamar som ovan.
  Hade vi skött detta hade det varit klart för länge sen.
  Men, vi vet ju att vissa tvåbeningar är ovanligt trögtänkta o korkade.
  Hoppas också att det kommer många till er imorgon och att du kanske vågar dig ut i salen?

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, jam, och vi hade beslutat om många fler bra grejer! Vi får se om jag vågar gå ut i morgon.

   Radera
 4. Hoppas också det kommer många på öppet hus imorgon.
  När det gäller ID-märkning av katter är det helt otroligt att detta ska behöva utredas ännu mer? Är det för att politikerna har svårt att begripa att ID-märkning är nödvändigt? Hur ska man annars veta vem som brutit mot lagen och övergivit en katt. Dessutom är ju ID-märkning bra om en kisse rymt eller kommit bort av misstag.
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Björn, tror att det är för enkelt att förstå för beslutsfattare. De lever inte i verkligheten.

   Radera
 5. Vi jamar som de andra, helt obegripligt att det skall ta sån lång tid att få till en BRA djurskyddslag! Det handlar ju om självklarheter för alla med en gnutta förstånd.
  Vi håller tassarna för att det kommer många på öppet hus! Vi har tänkt skicka dit matte ett tag nu men hon har jamaront i ena baktassen så det är nog bäst hon håller sig hemma i soffan och gosar med oss den här lördagen också
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, bra att ni tar tass om matte. Det är synd om henne om hon har ont i baktassen. Vi hoppas hon snart mår bra igen och kommer och hälsar på oss.

   Radera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Som ni vet är ju jag och alla katter här på katthemmet, väldigt engagerade i att det ska bli lag p...