onsdag 28 februari 2018

Katten Tessie på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Tessie på Södertälje Katthem.

Nu är det så kallt ute så vi vill nästan inte titta ut genom fönstret en gång. Och tokigt på vägarna är det också.

I förmiddags skulle vår vettis komma till oss. Hon kunde inte komma för vilken väg hon än skulle tagit så var det avstängt på grund av olyckor. Det var så klart synd för mina kompisar som hade fastat för att de skulle kastrerats, men man kan ju inte ta hur stora risker som helst.

Nu får de fasta en gång till och det är ju inte roligt, men vad ska man göra. Inte ens vi katter kan ju fixa vädret.

10 kommentarer:

 1. Nähjam, det är inte roligt att vara ute nu, varken för djur eller tvåbeningar.
  Matte läste om att det varit mycket olyckor runt omkring Södertälje. Då jamade hon till mig att hoppas att inte blogghjälpen är ute på vägarna nu.
  Även om kissarna får fasta en gång till så kan jag tänka mig att dom var glada när matskålarna sattes fram idag.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, jam man kan inte ta risker om man ska skjutsa katter!

   Radera
 2. Här hos oss har vi inte fått en enda snöflinga men bara några mil bort har det kommit mycket snö. Blåst har det i alla fall gjort hos oss också och det rejält. Imorse var det -17 grader och då är det inte kul att vara ute när det dessutom blåser.

  Det var nog väldigt klokt att vettisen stannade hemma även om en fasta i onödan verkligen inte är kul.

  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Björn, då har ni nog haft tur. Man tänker särskilt på alla katter som inte har nånstans att komma in när det är så här kallt.

   Radera
 3. Ja vi såg på nyheterna i morse att det var kaos på vägarna, då är det skönt när man kan hålla sig inne. Matte kom hem lite tidigare idag för hon kände sig krasslig, så nu skall vi tass om henne
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, det var bra att ni var hemma och kunde ta tass om matte. När man inte mår riktigt bra är det ovärderligt att få hjälp av en kisse eller tre.

   Radera
 4. De som måste fasta i onödan har verkligen min sympati, men ni verkar ha en sån bra vettis, och en sådan vill man inte ska råka ut för nåt elände. Stackars er som har så mycket snö, här har inte kommit något, än. Men kallt och blåsigt, uschjam!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, det allra värsta var att vettisen skulle ha med sig flera katter till kliniken efter att hon varit hos oss, sen skulle blogghjälpen hämtat dom. Det var ingen bra dag för att skjutsa katter.

   Radera
 5. En bra vettis ska inte ge sig ut på vägarna när det är snökaos. Vilken tur att det "bara" var kastrering på gång.
  Själv hade vi även i morse -15C där jag bor. Igår eftermiddag hade jag tröttnat på att vara inomhus. Har inte kollat mitt revir på jättelänge. Så jag tog mod till mig och tassade ut nerför trappan, 2 trappsteg av 5, och vände och gick in igen! :-) Skönt att man har ett varmt hem vill jag säga och tycker otroligt synd om mina hemlösa kompisar som inte har det utan tvingas vara ute i den här kylan.
  Tack till alla som tar hand om de hemlösa och ger dem värme och mat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonym, nä, vår vettis är inte bara duktig, hon är klok också. Jag förstår att du vände om och gick in igen när det var så kallt. Man uppskattar att ha nånstans att ta vägen då.

   Radera

Katten Emil på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Emil på Södertälje Katthem. Vill berätta att de flesta av oss mår mycket bättre. Jag har ju inte varit förkyld alls, men av de s...