fredag 17 november 2017

Katten Tessie på Södertälje Katthem berättar

 Hej, det är Tessie på Södertälje Katthem.

Nu har jag förberett allt inför morgondagens öppet hus. Ni vet väl att vår Second-handbutik är öppen då och att ni kan fika här också?

Annars händer det förstås saker hela tiden här på katthemmet.

Idag har t ex blogghjälpen varit och levererat en av "våra" katter till ett jourhem. Katten Tippi kom till oss 2005 och har haft ett mycket bra hem sedan dess. Tyvärr har matte blivit sjuk och kan inte ta hand om Tippi längre. Tippis närmaste vän kan tyvärr inte ta hand om henne heller eftersom hennes andra katt totalvägrar att ta in en kompis i familjen.

Som alla vet tar vi på Södertälje Katthem alltid tillbaka de katter som kommer från oss om något sånt här händer. Vi har hittat ett bra jourhem åt Tippi och när blogghjälpen och Tippis närmaste vän kom till jourhemmet bjöd jourhusse på kaffe och tårta. På bilden kan ni se vad som stod på den goda tårtan. Jama om att Tippi var välkommen!

14 kommentarer:

 1. Tänk om jag kunde ta med matte och komma och fika hos dig, det vore allt något! Men jag hoppas att det komma jamarmånga andra i morgon, och att de har många pengar med sig till er katter!
  Tippi får det säkert prima i väntan på sitt nya hem!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, vad kul det skulle vara att får träffa dig och matte på riktigt. Kanske blir det så nån gång? Man vet aldrig.

   Radera
 2. Jag hade också gärna kommit med min matte o husse o hälsat på dig, men det är alldeles för långt bort.
  Tycker att ert katthem har en jättebra policy som tar tillbaks (era) katter när det händer saker med mattar o hussar som inte längre kan ta hand om sina kissar.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, klart vi tar ansvar för de katter som kommer från oss. Önskar vi kunde ta ansvar för ALLA katter, men det går ju inte.

   Radera
 3. Tippitårtan ser lika god ut som fikabrödet på ditt Öppet hus brukar göra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, det var snällt sagt! Hoppas matte snart kommer och fikar.

   Radera
 4. Vad det är skönt med ett katthem som ställer upp och tar tillbaka en kisse när det uppstår en krissituation. Tryggt att veta!
  Tårtan ser jamarns god ut!
  Nospuss
  Ps. Hoppas alla kommer ihåg att spana in Mimmis auktioner! Det blir många fina slantar till katthemmet tack vare dem. Ds.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Björn, jam, det är ofta skillnad på att köpa en katt på ett seriöst katthem och att köpa en på t ex Blocket. Vi tar ansvar.

   Radera
 5. <3 Södertälje katthem är fankattiskt! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, kul att ni gillar oss!

   Radera
 6. Mjau, verkligen tryggt att katthem ställer upp för sina kissar även efter de har flyttat. Man vet aldrig vad som händer deras mattar/hussar.

  Vill också jama i Björns PS att alla bör kolla in Mimmis auktioner. Där finns jamarmånga fina saker som ger ett jamarfint bidrag till katthemmet.

  Fd hemlös

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonym, nä, inget vet vad som kan hända i framtiden. Och visst bör alla gå in på Mimmis auktioner!

   Radera
 7. Tippi-tårtan ser verkligen smarrig ut. Vilket trevligt välkomnande. Ja det är verkligen en trygghet att ha köpt katt från katthem, för då vet man att man kan få hjälp för katten om något skulle hända.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marie, jag tror att alla seriösa katthem tar tillbaka de katter som inte kan stanna i sina hem. Så borde det i alla fall vara.

   Radera

Blogghjälpen har ordet

Så sitter man här igen med känslor som sticker iväg åt alla möjliga håll.  Varken Stina eller Mario har haft ett riktigt hem nån gång. Det m...