måndag 20 november 2017

Katten Tessie på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Tessie på Södertälje Katthem.

Idag har jag minsann haft att göra. Först var blogghjälpen här för att ha ett möte. Hon och en annan snäll tjej skulle förbereda ett annat möte och givetvis hade jag försett dom med material.

Sen fick hon åka till Gnesta för att träffa den snälla tjejen som sköter bokföringen åt oss här på katthemmet (gratis).

När det mötet var slut åkte blogghjälpen hem.

Men så var det så att en av mina kompisar, kattungen Kåre, har ett öga som inte alls är bra, så han var hos ögonvettisen idag. I värsta fall kommer hans ena öga att behöva opereras bort, men först ska vi försöka med 3 olika mediciner. Han fick åka hem till en snäll tjej som kommer att ge honom medicin var fjärde timme dygnet runt. En av medicinerna fanns inte på nåt apotek  i närheten av oss. Då jamade jag till blogghjälpen att hon får ta reda på var den finns och så får hon åka dit och hämta den.

Efter en del ringande hittade hon medicinen på ett människosjukhus som inte ligger så när oss, men jag jamade till henne att det inte spelar nån roll. "Sätt dig i brummisen och hämta medicinen" jamade jag till henne.

Så då fick hon sätt sig i brummisen, åka till apoteket på det stora sjukhuset och hämta medicinen och sen fick hon åka tillbaka till jourhemmet i Södertälje och lämna den. Efter det fick hon åka hem - och jag har faktiskt gett henne ledigt ikväll. Hon klarar ju inte av så mycket.

12 kommentarer:

 1. Jysst att blogghjälpen fick en frikväll, hon måste väl vara alldeles utkattad efter att ha kört hit och dit hela dagen?! Utan din tassfasta ledning vet man aldrig var hon hade hamnat.....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, hon behöver verkligen ha tassfast ledning vad hon än ska göra.

   Radera
 2. Oj vad ni har stått i och arbetat. Så snällt av blogghjälpen att åka över halva Stockholm för möten och mediciner. Tur att du gav henne ledigt i kväll så hon får vila upp sig. Hoppas att vår lille kompis blir bra på sina mediciner. Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke, Molle och Mary, när det gäller att rädda en sjuk kompis får man inte spara på ansträngningarna.

   Radera
 3. Kära nån om folk som t.ex. inte läser din utmärkta blogg visste hur otroligt mycket gott som görs på katthemmen. Husse blir nästan tårögd när han läser allt gott ni gör för att hjälpa de som verkligen behöver all hjälp de kan få.
  Han önskar också att han vore miljonär så han kunde skänka massor av pengar till er.
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Björn, din husse hjälper ju oss ofta. Utan såna snälla och generösa människor skulle min lilla kompis och många med honom säkert inte leva idag. Han kommer inte från nån bra miljö.

   Radera
 4. Jam vad du haft att stå i för att få ordning på allt.
  Det är ändå tur att blogghjälpen kan ratta en brummis för vi katter når ju inte ner till pedalerna.
  Tror att blogghjälpen behövde en fri kväll efter denna dagen.
  Hoppas också att den lille kissen får behålla sitt öga.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, menar du en HEL fri kväll? Nja, det vet jag inte om jag kan bevilja.

   Radera
 5. Vi tycker blogghjälpen är jätteduktig, under din ledning förstås :)
  MVH Frida och Kasper

  SvaraRadera
  Svar
  1. Frida och Kasper, utan mig är hon helt förlorad. Hon måste ha tassfast ledning.

   Radera
 6. Vilken tur att blogghjälpen har en brummis så att hon slipper tassa runt hela staden. All heder åt henne. Man får tillbaka tron på mänskligheten när man läser om vad hon och alla andra katthem gör.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonym, jam tror att alla på de seriösa katthemmet gör så gott de kan. De önskar nog också att de kunde göra mycket mer.

   Radera

Katten Emil på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Emil på Södertälje Katthem. Jag tror ingen kan förstå hur synd det är om mig idag. Det går nog aldrig att förstå.  Först fick ja...