torsdag 2 november 2017

Katten Tessie på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Tessie på Södertälje Katthem.

Nu har det gjorts hembesök hos den som var tänkt att bli vår husse. Hemmet är klart godkänt, men husse tror att det kan bli svårt att ta oss båda, så det kanske blir en annan katt.

På katthemmet har man sagt att Smulan inte ska skiljas från mig, eftersom hon betyder så mycket för mig. Men samtidigt säger man att det är bättre att vi väntar på "rätt" hem än att vi flyttar till ett hem där det inte blir bra.

Hoppas nu att det så småningom kommer nån som tycker att Smulan och jag är precis rätt katter. Vi jobbar vidare som vanligt. Det var tur att vi inte hann flytta innan husse kom på att vi kanske inte var rätt katter.

16 kommentarer:

 1. Jag blev jätteledsen över att du och Smulan inte fick ert egna hem nu.
  MEN, jag är ändå glad över att er påtänkta husse kom underfund med att två katter blev för mycket innan ni flyttade in hos honom.
  Ert rätta hem kommer, även om ni får vänta ett tag till.
  För rätt hem är viktigast av allt.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, du har så rätt - rätt hem är viktigare än snabbt hem.

   Radera
 2. Åh, vad jamartråkigt för er. Men vilken tur att "husse" kom på att det räckte med en katt och att ni inte hann flytta.

  Vilken jamartur också att blogghjälpen stod på sig och förstår att du och Smulan måste flytta tillsammans. Bra blogghjälp du har!

  Rätt hem är viktigast, så att du och Smulan slipper att flytta och att det kanske blir fel hem.

  Vad jamarroligt att du är kvar som bloggkatt! Hoppas att du trots allt trivs bra på katthemmet. Du får be blogghjälpen berätta om hur du och Smulan har det.

  Nosbuff!

  Fd hemlös

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonym, jag försöker berätta varje dag hur vi har det. Vi är trots allt glada att vi inte hann flytta så det blev fel.

   Radera
 3. Du vet väl att du är en jamarfin liten katt! Vackra du!

  Återigen, fd hemlös

  SvaraRadera
 4. Så tråkigt, men det är ju som du skriver tur att ni inte hann flytta. Och det är trots allt fint att du fått en kompis som är värdefull! Och jag gissar att någon katt kommer få ett bra hem hos den där hussen i alla fall. Nu får vi vänta litet på er tur, men vi vet ju att ni bor ett riktigt bra katthem till dess!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, jam, vi vantrivs inte här, men det är klart att ett eget kärleksfullt hem är vad vi alla helst vill ha.

   Radera
 5. Så tråkigt för er! Men det var tur att ni inte han flytta in först. Trivs man bra ihop ska man inte separeras. Även om det kan ta lite tid så kommer ert alldeles egna hem komma. Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke, Molle och Mary, ni, Micke och Molle vet ju hur viktigt det är att man inte blir skilda åt om man tycker om varandra.

   Radera
 6. När jag såg fotot trodde jag att du just skulle börja packa ner din vackra filt inför flytten till det nya hemmet. Så synd att det inte blev så! Men jag tycker också att det var tur att husse tänkt efter ordentligt innan, så att det inte blev fel. Det viktigaste är ju att du och Smulan får bo tillsammans för alltid i rätt hem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marie, det viktigaste för mig är att jag inte behöver bli ensamkatt nånstans. Smulan är min bästa kompis!

   Radera
 7. Det var tråkigt att höra men det ändå bättre att ni inte flyttar till ett hem och sedan funkar det inte och ni får flytta tillbaka. Bättre att vänta lite till och hitta RÄTT hem. Dessutom är det helrätt att inte dela på dig och Smulan. Ni är bra för varandra!
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Björn, jam, Smulan hjälper mig att inte vara så blyg. Hon är jamartuff!

   Radera
 8. Tråkigt men håller med de andra, bra att husse tänkte innan.
  Din och Smulans människa kommer det vet vi, ni får vänta en liten stund till. Tröstbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, vi väntar. Ingen av oss vantrivs här. Vi är coola katter.

   Radera

Katten Emil på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Emil på Södertälje Katthem. Nu har jag varit bloggkatt flera dagar! Det är ju inte så svårt egentligen. Bara att berätta vad jag...