måndag 13 november 2017

Katten Tessie på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Tessie på Södertälje Katthem.

Idag visar jag en bild på Sören Fernström.  Han var och hälsade på oss på katthemmet i fredags och då blev han intervjuad av Aftonbladet. Vi hade ringt till Länstidningen också, för vi tyckte de kunde göra lite reklam för både Sören och den kattutställning han var på i lördags och söndags, men de var tyvärr inte intresserade.

I alla fall blev Sören utställd och vann förstås pris i sin egen klass, men sen var det en bedömning till och där var det en annan katt som vann. Blogghjälpen och flera andra som var på plats tyckte i alla fall att Sören var finast i alla klasser.

Som många nog vet åker Sören och hans matte och husse runt på marknader och kattutställningar i landet. Där låter Sören sig klappas för 1 krona klappen (man får betala mer om man vill).  Hittills har har samlat in nästan 700 000 kronor som han delat ut till olika katthem och andra katter i nöd.

De pengar han fick in i helgen, 6 000 kronor, skänkte han till Södertälje Katthem! Gissa om vi är glada och tacksamma.

Det är fantastiskt att det finns katter som Sören och människor som hans matte Ann-Sofie och hans husse Lasse. Utan mattes och husses initiativ och givmildhet skulle många katter, som nu fått hjälp av familjen, gått ett tråkigt öde till mötes. Alla heder åt dom, och STORT TACK för det generösa bidraget!

12 kommentarer:

 1. Vi jamar kort och gott: Sören och hans matte och husse är helt och hållet FANTASTISKA!
  Nospussar till dem också!

  SvaraRadera
 2. Fina Sören, klart att han är den finaste katten man kan tänka sig med den generösa och givmilda egenskap han besitter tillsammans med sin matte o husse.

  Ozzy

  SvaraRadera
 3. Jamartack och all heder åt Sören och hans familj.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonym, jam, det är en ovanligt generös familj.

   Radera
 4. Ja det var sannerligen ett generöst bidrag från Sören och hans människor! Och så mycket klapp den fina katten har fått. Väldigt vackert foto på Sören. Tycker han ser så stolt ut. När kommer intervjun i Aftonbladet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marie, visst är han vacker! Vi vet ännu inte när intervjun kommer, men vi berättar så klart!

   Radera
 5. Ja visst är Sören helt fankattisk! Han borde ha vunnit alla priserna på utställningen tycker vi. Matte håller med och säger att han var utan konkurrens den stiligaste katten av dem alla. Hon tyckte det var jamarskoj både att träffa Sören och hans betjänter och naturligtass även blogghjälpen och de andra från katthemmet.
  Men det var riktigt dåligt av LT att inte ens komma dit, vad kan det finnas för lokalnyheter som är viktigare?
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, det var snällt att du skickade dit matte! Det är alltid roligt att träffa henne. Vad LT gjorde istället har vi ingen aning om.

   Radera
 6. Oj vad duktig Sören är!
  Tänk om man var en klapp-katt... *suckar*
  Men jag är i alla fall en bloggkatt och då kan jag påverka på mitt sätt.
  Sedan igår presenterar jag julpaket på min blogg, ett för varje dag och det blir kanske 8 eller 9 stycken.
  Och det bästa är: pengarna kommer gå till Södertälje katthem!
  Så nu gäller det att ha koll på min blogg
  livet-enligt-mimmi.bloggplatsen.se
  Hoppas många vill vara med!
  /Mimmi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mimmi, det är jamarsnällt av dig att ställa upp. Alla behöver inte gilla att bli klappade, men du bidrar på ditt eget sätt. TACK!

   Radera

Katten Emil på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Emil på Södertälje Katthem. Nu har jag varit bloggkatt flera dagar! Det är ju inte så svårt egentligen. Bara att berätta vad jag...