onsdag 8 mars 2017

Katten Nina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Nina på Södertälje Katthem.

Idag har jag ägnat dagen åt att fundera på vissa saker. Jag gör ju det ibland. Det jag undrar över är bl a:

Varför går vissa människor omkring med vapen jämt och ständigt? Och varför använder dom vapnen titt som tätt.

Varför kallar vissa människor varandra för fula ord? Blir nåt bättre av det?

Varför tycker vissa att man kan förnedra andra varelser bara för ett skratt? Är det roliga skämt om nån blir ledsen?

Varför använder vissa idrottare förbjudna medel bara för att vinna? Vad är det för fel att bli två, trea, tia? Huvudsaken är väl att man gör så gott man kan och att man har roligt?

Ja, nu fick ni lite prov på vad jag funderat på idag. Nu ska jag göra mig i ordning för kvällen och sova.

13 kommentarer:

 1. Det djupa funderingar du hade idag. *nickar förstående* Vi får nog helt enkelt inse att människor inte har samma fina inställning till livet som vi katter har.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tindra & Viska, nä, tyvärr har ni nog rätt.

   Radera
 2. Många viktiga tankar du har. Tänk om tvåbeningar kunde vara snälla och hjälpsamma mot varandra och mot oss djur. Då skulle det vara så mycket trevligare samhälle för oss alla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke. Molle och Mary, jam, hur svårt kan det vara att förstå?

   Radera
 3. Du funderar som alla andra katter och även många snälla tvåbeningar gör.
  Med alla dom funderingarna förstår jag att du blir trött.
  Hoppas du kan sova gott i natt utan några dumma drömmar.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, jam, man blir ju lite trött av att fundera över allt tok i världen.

   Radera
 4. Jag läste om Murre först nu. Det låter på blogghjälpens berättelse som om dels att Murre är en härlig kisse (det är ju alla katter i och för sig men alla har ju sina egenheter) och dels att han börjar bli accepterad av sina kompisar nu. Underbart för den gamle mannen att få leva ett gott liv på ålderns höst!
  Sedan det du skriver idag - varför skall det användas vapen och knivar så mycket i tvåbeningarnas värld? Tvåbeningar påstås (jag tror inte på det) vara den mest intelligenta varelsen. Det tycker jag inte det verkar som när man hör om allt otäckt som händer varje dag. Det är inte så vi vill att vår värld skall se ut. Eller hur?
  Samma sak när det gäller idrott. Må bäste person vinna men utan fusk!
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nalleman64, Murre är en älskad katt av matte och husse (även om hans kattsyskon är lite tveksamma fortfarande). Och du har rätt - man kan verkligen undra om tvåbeningar är de mest intelligenta. Jag vet var jag tycker,,,

   Radera
 5. Det finns nog bara en förklaring, det är en defekt i många människors hjärnor! De människor som har hela hjärnor tänker precis som du. Men det verkar svårt att rätta till det där felet, tyvärr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, jam, det är nog så att en del tvåbeningar har defekter i sina hjärnor. Tur att det finns såna som är riktigt skapade också.

   Radera
 6. Vi fundilerar här med, man blir alldeles matt för man förstår ju inte varför! Nosbuffar

  SvaraRadera
 7. Hej Nina. Visst borde internationella kvinnodagen också bli internationella honkattsdagen? För visst har ni det lite jobbigare som hemlösa, hankatterna tar inte så mycket pappa-ansvar direkt. Om ett år är du säkert inte bloggkatt men du kan väl jama vidare till dina efterträdare att ge honkatter uppmärksamhet 8/3-2018. Kanske sprida goda honkatts-historier den dagen? Det vill ju så klart hankatterna uppmärksamma också, alla har dom ju haft en mamma som sett till att dom överlevt. Fridens liljor

  SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag får ni en bild på både Ubbe och mig. Jag ligger på min röda filt som jag fått av blogghjälpen...