torsdag 9 mars 2017

Katten Nina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Nina på Södertälje Katthem.

Ibland blir man lite ledsen när man vet vad som kan hända på ett katthem.

Som när en kompis kommer tillbaka efter att ha fått ett hem, bara för att det blir skilsmässa i hemmet. Både blogghjälpen och jag tycker att det borde bli så att båda vill ha katterna, men tyvärr blir det ibland så att INGEN vill ta ansvar för katterna. Hur kan det bli så? Tänker man inte alls innan man skaffar katter?

Så tycker inte jag att det ska vara!

12 kommentarer:

 1. Men fyjam, hur kan man resonera så?
  Matte känner några som har delad vårdnad om djuren efter skiljsmässa och det fungerar jättebra. Undrar om de skulle lämna bort barnen också?
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, vi förstår inte heller hur man kan resonera så. Det måste finnas bättre lösningar.

   Radera
 2. Fyjam så sorgligt. Men det var tur i oturen att kissen fick komma tillbaka till er och inte bara blev dumpad. *ryser*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tindra & Viska, på vårt katthem tar vi livslångt ansvar för våra katter!

   Radera
 3. Usch jam, vi förstår inte hur de tänkte? Man borde ju slåss för sin pälskling. Ibland händer saker som man aldrig drömt om, men när man tar hand om ett djur får man nog räkna med att allt kan hända och ha strategier för det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke, Molle och Mary, även om det kan bli akuta problem så kan man lösa dom på ett sätt och sedan göra en långsiktig lösning när det akuta lagt sig.

   Radera
 4. De fall som jag vet om har resulterat i delad vårdnad, men man måste då förstås kunna prata med varann och tåla att träffas. Hoppas verkligen att lilla katten har bättre lycka nästa gång.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, delad vårdnad är väl det naturliga om inte en kan ta hela vårdnaden.

   Radera
 5. Hur??? Kan man INTE vilja ha kissen! Vi förstår inte.... Fräääääss!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, nä, det går nog inte att förstå för många av oss.

   Radera
 6. Som sagt ibland (ofta) undrar jag hur tvåbeningar fungerar. Nu finns det bara en husse i den här familjen men om det funnits en matte och de skulle separera hade det blivit "slagsmål" om vem som skulle få ta hand om katterna. Husse skulle aldrig släppa ifrån sig sina älsklingar.
  Undrar om en del inte riktigt förstår att det är ett ansvar man tar på sig när man adopterar en kisse precis som när man får barn? Det verkar många gånger inte så. Tyvärr!
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nalleman64, ett litet "verbalt slagsmål" om vem som ska ta hand om katterna är väl naturligt. Skönt att du har en husse du kan lita på.

   Radera

Katten Emil på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Emil på Södertälje Katthem. Idag är vi lite ledsna. Jag var hos en  hudspecialist på djursjukhuset för några dagar sedan. Där fi...