tisdag 7 mars 2017

Katten Nina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Nina på Södertälje Katthem.

Idag har jag lånat ut bloggen till blogghjälpen. För er som inte har facebook har hon skrivit så här idag:

 Här kommer en liten uppdatering om Murre, den lite äldre katten jag tog från Södertälje Katthem för ca 1 månad sedan. I början gick det lite knackigt. Mina andra två katter var inte särskilt förtjusta i att få en konkurrent. De talade om det på flera olika sätt, morrade, fräste, gick omvägar för att slippa träffa honom etc. Murre själv var ganska cool, men protesterade lite genom att kissa på fel ställen några gånger. Jag tog genast bort saker han kissat på och slängde eller la i tvättmaskinen. Dessutom stängde jag dörren till de rum han kissade på fel ställen i.

Till att börja med fick han vara i ett eget rum. Sen fick han komma ut i huset på dagarna, men fick vara i sitt rum på nätterna. Nu har han varit i huset hela dygnet på sistone och det har varit lugnt. En lustig följd av hans inträde i familjen är att mina andra katter nu ligger och sover i samma säng för första gången!

Murre är en rätt kul katt. Han leker en hel del och älskar Paula Bomans myntakuddar speciellt mycket. Om jag går förbi honom utan att klappa honom tar han tag i byxbenet med tassen och stoppar mig. Det är bara att kapitulera och stanna och klappa då.

Han ligger gärna i POs knä och sover när han tittar på TV. Det är en urmysig kille och jag är så glad att jag har möjlighet att ge honom ett hem där han är älskad och uppskattad (nåja, kanske mest av mig och PO). De andra katterna har börjat slicka honom på huvudet ibland. Det tar jag som ett gott tecken.

Murre själv hälsar genom att ställa upp på bild.

8 kommentarer:

 1. Murre hade tur som kom till någon som överser med att små olyckor kan hända! Tänk att de andra katterna slickar honom på huvudet! Det är väl ett jättegott tecken?! Tänk, vilka olika personligheter de är, våra små katter!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, precis som tvåbeningarna är vi katter olika. Ibland behöver man lite tid att vänja sig vid nya bekanta.

   Radera
 2. Lyckliga Murre som har kommit hem! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, vi hoppas och tror att Murre trivs här. Han är så fin.

   Radera
 3. Alltid roligt att läsa om hur det går för era katter.
  Tror att de andra kissarna kommer att ta honom till sitt hjärta i o med att de slickar honom på huvudet nu.
  Murre har kommit hem till sitt föralltidhem.
  Som du beskriver honom när han vill bli klappad påminner han om vår grannes katt.
  När han låg vid "staketet" ovanpå trappen ner till källarvåningen o dom inte klappade honom så stack han tassen mellan spjälorna o daskade till dom i huvudet när dom kom upp igen. Klappade dom honom när dom gick ner gjorde han inget.

  Ozzys matte

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzys matte, det är fortfarande så att de slickar honom på huvudet ibland och fräser åt honom ibland. Han har lite svårt att tyda kattkoderna ännu. Men vi hoppas allt kommer bli bra.

   Radera
 4. Det låter som om det går riktigt bra för Murre att bli accepterad av de andra katterna. Vilket tydligt och bra sätt att tala om att han vill bli klappad och en sån fin svart katt han är. Det är alltid så trevligt att läsa om en katt som har fått det bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marie, Murre är en riktig personlighet. Han har lite svårt att förstå att tjejerna vill vara ifred ibland, men han lär sig nog.

   Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag får ni en bild på både Ubbe och mig. Jag ligger på min röda filt som jag fått av blogghjälpen...