söndag 17 maj 2015

Katten Rubina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rubina på Södertälje Katthem.

Nu ska jag berätta vad som hände häromdagen.

Fler gånger har vi tagit hand om små kattungar som nån lämnat in till oss. Varje gång har vi sagt att "det här går inte längre - ni måste ta hand om mamman och få henne kastrerad". Det har man sagt att man ska, men efter en tid kom det nya ungar. Samma visa "det här går inte längre - ni måste ta hand om mamman och få henne kastrerad" o s v. När det nu var dags igen insåg vi att det var vi som måste agera.

Vår snälla hälsoansvariga åkte ut till huset där ungarna fanns med både bur och fälla. Ungarna gick lätt att få in i buren eftersom de var så små. Vår hälsoansvariga satte fällan framför buren med ungarna och laddade den med mat.

Tidigare hade det kommit ut på fb att det fanns en mamma med 4 st 6-7 veckors ungar. Många hörde av sig för att ta hand om ungarna, och en skulle t o m komma dagen därpå för att hämta en av dem. Vi kontaktade ägaren och förklarade att det är ett lagbrott att skilja ungarna från mamman innan de är 12 veckor, och det förstod de, så det blev ingen hämtning av den där ungen.

Vi sa att om inte mamman går in i fällan måste vi ta in ungarna till kvällen och försöka få in mamman i fällan senare. Efter bara nån timme gick mamman in i fällan! Vilken lycka!

Nu bor både mamma och alla ungar på katthemmet.

Vad som är lite tråkigt med detta är, dels att mamma inte kom in mycket tidigare, dels att såvitt vi kunde se var det bara en av ett 20-30 tal som kommenterade fb-inlägget som ens frågade om mamman! Alla andra var bara intresserade av ungarna.

Jag undrar om det är riktigt djurvänner som tänker så? Ska vi vuxna, hemlösa katter inte få nån chans?

7 kommentarer:

 1. Visst är det märkligt att vuxna katter inte ska få någon chans. Alla katter har rätt till kärlek, omtanke mat och värme.Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, ja, svårare än så är det inte.

   Radera
 2. Jag blir BEDRÖVAD när jag läser detta!!!!!!!!!!!!!! VAD är det för fel på människor??????????? Man tänker överhuvudtaget inte på katt mamman, först får hon kull efter kull och sen är folk BARA intresserade av ungarna!!!!!!!!!!!! Jag kan inte skriva det jag tänker!!! Jag skulle önska att jag kunde ta hand om DIG och ALLA vuxna katter!! Jag satt med tårar i ögonen över filmen från kvinnan i USA. Vilken HJÄLTE!! Jag vill också, men visst ja det var ju bara det kruxet att jag är allergisk:(
  åsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonym, undrar när de ska hitta nån bra medicin om allergi? Såna som du borde verkligen inte vara allergiska.

   Radera
 3. Jag förstår inte hur man tänker när man inte från första början kastrerar mamman utan låter henne få kull efter kull. Stackars katt! Visst är det sorgligt att folk inte förstår värdet i en vuxen katt. Kattungestadiet är så kort, sen är de vuxna i många, många år.
  Hurrjam för att ni fick in både mammakatt och ungarna så att även mammakatt kan få ett bra liv utan fler ungar och så att inte ungarna riskerar att tas från mamman för tidigt.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, vi är jätteglada att både mamman och ungarna kom in. En stackars katt ska inte få kull på kull när det finns så många hemlösa katter att ta hand om.

   Radera
 4. Kurra för att ni fick in både mammakatt och ungarna !
  Fattar inte heller varför man som kattägare inte tar sitt ansvar och kattstrerar/steriliserar sina katter *skakar på huvudet*

  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Ni som läste förra blogginlägget vet ju att jag blev kastrolerad. På dagens bild kan ni se att jag...