fredag 1 maj 2015

Katten Rubina på Södertälje Katthem berättar

 Hej, det är Rubina på Södertälje Katthem.

Idag är det ju 1:a maj. Då ska man protestera. Många går ut på stan med flaggor, håller tal och ger löften hit och dit. Om man sen håller löftena är inte så noga - huvudsaken att man ger dem.

Ett löfte som politiker svikit länge, är löftet att se över vår djurskyddslag. Det är fortfarande många som tycker att det är OK att överge sin katt och att till och med döda den om man tröttnat.

En skylt som jag visat tidigare, får vara representativt för dagens protester från mig. Vi katter har ett värde, även om vi inte har nåt hem. Skaffa oss ett hem istället för att döda oss. Ingen frisk katt vill dö. Vi vill ha ett kärleksfullt hem. Det är vi värda.

Hjälp mig att sprida det här budskapet till ALLA - särskilt de politiker som har makten att bestämma över oss. De vill säkert varken bli hemlösa, övergivna eller dödade. Det vill inte vi heller!

10 kommentarer:

 1. Jamar som du, alla dessa löften som sprids från våra politiker (som oftast lever så långt bort från verkligheten att man nästan blir skrämd), utan eftertanke om dom går att genomföra är bedrövligt.
  Att se över djurskyddslagen är ett av dom som verkligen behövs.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, det är märkligt att så många går på dessa tomma löften igen och igen.

   Radera
 2. Vi kan bara jama instämmande! Det är bedrövligt att de inte tagit fram en vettig djurskyddslag ännu.
  Här gick demonstrationståget förbi precis utanför oss, det var inte speciellt stort men oj vad de väsnades. Både jag och Bosse fick hålla tassarna för öronen.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, och jag antar att inte en enda tog upp djurproblem på sina skyltar?

   Radera
 3. vi injamar, det är bedrövligt.Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, jaaam, vi måste hjälpas åt för att det ska bli nån förbättring.

   Radera
 4. Det är verkligen obegripligt att det ska ta sån tid att få till en sån lag? Hur kan det finnas invändningar mot förslag som ser till djurens bästa? Människorna borde SKÄMMAS! De som förhalar en bra djurskyddslag, alltså.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, det är märkligt att man inte förstår att djur lider varje dag. Mycket av det lidandet skulle kunna undvikas med en bra djurskyddslag.

   Radera
 5. Jag jamar instämmande!
  Det är bedrövligt att de inte tagit fram en vettig djurskyddslag ännu !!

  Tassklappar och Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kjelle Bus, jaaam, hur lång tid ska de behöva?

   Radera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Ibland känner jag för att bara berätta nåt väldigt kort.  Ibland kan det vara kort och tråkigt, ib...