lördag 31 maj 2014

Katten Bobo på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Bobo på Södertälje Katthem.


Eftersom det var lite lugnt idag passade jag på att ta en funderardag. Jag gör det ibland. Blogghjälpen säger att jag är lite filåsåfiskt lagd.

Tvåbeningarna har ju haft val nyligen. Jam tycker det är konstigt att de hela tiden bara pratar om hur DE ska ha det. Man hör inte mycket om hur vi djur ska få det. Är det verkligen inte nån som bryr sig om det?

Nån ny djurskyddslag värd namnet verkar inte vara i sikte.  Är inte det konstigt? De har hållit på med diskussioner om det jamarlänge, men är tydligen oförmögna att fatta nåt vettigt beslut i frågan. Varför ska det t ex vara så svårt att besluta att katter som inte ska användas i avel ska kastreras? Eller att vi ska ID-märkas och registreras? Om det skedde skulle värdet på oss stiga eftersom vi inte skulle bli så många. Dessutom skulle det gå att spåra ägaren till oss om vi skulle komma bort. Politikerna förstår inte att om 2 katter lever okastrerade i 4 år så kan de ge upphov till 5000 katter. Är inte det skäl nog att göra något för att hjälpa oss?

Om nån är intresserad av att höra vad de politiska partierna har för planer för djurskyddet efter valet så har
SVEKATT gjort en sammanställning som ni kan läsa. Kanske måste vi katter ta tass i frågan själva?

2 kommentarer:

  1. Jovisst är det konstigt att vi ännu inte har fått en djurskyddslag som är till för djurens bästa.

    Det var mycket intressant att läsa SVEKATT´s sammanställning av vad de politiska partierna tycker i frågan om djurskyddet. Efter att ha läst igenom den så är jag klar över en sak - att jag absolut inte ska röst på Moderaterna!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Marie, jag tror att många djurvänner kan ha lite ledning av att läsa den här sammanställningen.

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu har jag klarat av årsmötet. Det vara mycket jobb med det, men nu vet jag ju hur man gör. Bloggh...