måndag 6 januari 2014

Katten Stellan på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Stellan på Södertälje Katthem.

Nu är det slut på helgerna. Jag ska börja jobba som vanligt igen. 

 Det händer mycket nu. Först ska jag berätta om en filmfestival med Kattstjärnor . Det är främst lilla katten Lil Bud som ska nämnas. Hon är den enda katten som framträdde live på festivalen. När hon bars in på husses arm var alla tillsagda att de inte fick applådera (trots att många nog ville).

Lil Bub hittades på en bakgård i Indiana. Ingen ville ha henne så då tog hennes nuvarande husse Michael hand om henne. Lil Bub är dvärg, har en extra tå på varje tass och en underutvecklad underkäte som gör att tungan hänger ut hela tiden. Dessutom har hon problem med skelettet, men hon får medicin för det.

Hon är en av världens mest kända katter idag! Så kan det gå när en människa inte bara ser problemen utan möjligheterna. Hennes husse livnär sig idag på filmerna om Lil Bud.

Nästa kuliga nyhet är att Norrtälje Katthem äntligen fått sitt tillstånd att bedriva katthem. Det var inte en dag för tidigt. Tur att föreståndaren orkade kämpa för katterna.

Den sista roliga nyheten för dagen är att min kompis, som opererades akut i lördags kväll på djursjukhuset, mår bra nu och är tillbaka på katthemmet!



   

12 kommentarer:

  1. Härligt med så många glada saker på en gång! Nosbuffar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dui och Deco, ja det är inte varje dag man kan rapportera så mycket bra.

      Radera
  2. Grattis till Norrtälje katthem! Matte har då och då läst och följt deras kamp på deras hemsida! OFATTBART att det ska till sååå mycket byråkrati och skrivelser när någon 'bara' vill katterna VÄL!
    Underbat att din kompis mår bra!
    Tasskram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sven, det finns kanske övernitiska tjänstemän överallt, men det är olyckligt när det hindrar nån från att ta hand om hemlösa katter på ett bra sätt.

      Radera
  3. Så roligt med flera goda nyheter! Skönt att allting återgår till det lite mer normalanu, efter alla helger

    SvaraRadera
    Svar
    1. Pelle, ja nu kan det vara nog med helger. På katthemmet är det ju inte så stor skillnad för oss katter.

      Radera
  4. Härligt med så många glada nyheter på en och samma gång :)
    Tassklappar o Nosbuffar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kjelle Bus, ja det känns riktigt bra efter de tråkigheter jag rapporterat om tidigare.

      Radera
  5. Hurrjam för alla goda nyheter! Tyvärr glöms de goda nyheterna bort ibland, men det känns bra att börja det nya året med såna! Hoppas det fortsätter.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alice, vetinte varför så många tycker det är intressantare med tråkiga nyheter. Det gör inte jag.

      Radera
  6. Många goda nyheter på en gång, och alldeles extra glada blir vi när vi hör att din kompis mår bra och har fått komma hem efter operationen. Kurr och burr.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Findus, Isak och Rasmus, jag är också jätteglad att min kompis mår bra. Fast han är lite sur att han måste ha tratt på sig. Det kan man förstå.

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu har jag klarat av årsmötet. Det vara mycket jobb med det, men nu vet jag ju hur man gör. Bloggh...