torsdag 9 januari 2014

Katten Stellan på Södertälje Katthem berättar

 Hej, det är Stellan på Södertälje Katthem. Idag har det varit en händelserik dag. 

Jag hade ju jamat med blogghjälpen en tid om vad som skulle hända, så jag blev ju inte  överraskad. För att inte oroa Gloria hade vi inte sagt nåt till henne.

Saken var ju den att vi tyckte att Gloria stannat upp lite i utvecklingen. Hon var ju jätterädd när hon kom till katthemmet. Sen träffades vi och hon blev betydligt tryggare. Många andra på katthemmet jobbade också för att hon skulle bli mer social. Det blev hon också under en tid.

Men sen märkte vi att det inte blev så mycket bättre. Det verkade som om Gloria frusit fast i utvecklingen. Vi två hade hela tiden ett jamarbra förhållande och på katthemmet beslöt man att vi inte skulle skiljas åt. 

Man diskuterade varför Gloria inte fortsatte utvecklas. En teori var att hon blev stressad av att det fanns så många katter på katthemmet och att hon hela tiden träffade olika människor.

Det lutade mer och mer åt att vi måste försöka skapa en lugnare miljö åt Gloria. Men hur?

Tidigt dök tanken upp att hon skulle få komma till ett jourhem. Bra jourhem växer inte på trän. Vi valde i alla fall att fråga ett av de få jourhem vi tidigare använt oss av. Vi frågade Pelle och Maja och deras människor om de kunde tänka sig att ta hand om oss. De behövde inte lång tid för att bestämma sig.  Vi var välkomna!

Idag på morgonen kom blogghjälpen och hämtade oss. Vi fick åka brummis. Det var inte så kul, men det tog inte så lång tid heller.

På första bilden ser ni oss när vi är resklara. Eftersom blogghjälpen inte ville ha blixten på syns vi inte så tydligt, men i högra buren kan man se min svanstipp sticka ut lite på bild 1. På bild 2 kan man se Glorias söta ansikte.   

På bild 3 kan man se att vi fått med oss vår egen säng til vårt jourhem,  vår julfilt och faktiskt att Gloria är på väg in under den stora sängen bakom vår egen lilla säng. Till vänster syns även vår fina elementbädd som hänger på stolens armstöd.

Nu är planen att vi ska bo in oss här och att Gloria ska inse att människor inte är farliga. Sen ska vi hitta ett alldeles eget hem, vi två. 

Jag kommer att fortsätta blogga som vanligt. Jag tror att Pelles och Majas matte också kommer berätta om oss på Facebook. 

Nu ska jag och Gloria sova i vårt jourhem för första natten.17 kommentarer:

 1. Nej men OJ! Det är ju nästan nästan som ett eget hem - ett övningshem, där ni får känna hur det är att bestämma över tvåbeningar och ta ett revir i besittning. Så spinnande! Vi ser verkligen fram emot att få höra hur det går och vi tror att ni kommer att trivas jamarbra hemma hos Pelle och Maja *kurrar*

  Tass från Majsan, abbemissa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Majsan, det är precis ett sånt här hem vi villha för alltid!

   Radera
 2. Det var den näst bästa nyheten jag kunde få om er! Jag har förstått att Pelles och Majas människor är av allra bästa sorten, så ni kommer säkert få det hur bra som helst! Ser fram emot rapporterna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, här är det jamarbra. Vi har det lugnt och skönt här.

   Radera
 3. Åh, vad bra att ni får vara tillsammans. Håller tassarna för att det ska gå bra och att ni ska trivas i jourhemmet. Ni passar så bra ihop.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kolfart och Gräddnos, vi trivs jättebra här. Och vi har blivit lovade att vi ska få vara tillsammans!

   Radera
 4. Oj vilket fint träningshem ni får! Vi tror alldeles säkert att Gloria kommer förstå efter ett tag att tvåbeningar inte är så tokiga ändå.
  Vad spinnande det skall bli att få rapporter från er därifrån.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, det känns väldigt bra att få träna på hur det är att bo i ett eget hem. Hoppas vi snart får ett alldeles eget hem!

   Radera
 5. Så fint att ni kunde lösa det så här genom att ställa upp för Gloria. Lycka till! Xantippa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Xantippa, vi gör allt vi kan för våra kompisar!

   Radera
 6. Vilken trevlig nyhet! Vad bra att de får bo tillsammans i hemmiljö. Hoppas verkligen att de sedan får komma direkt till ett alldeles eget hem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marie, planen är förstås att de ska flytta till ett alldeles eget hem efter jourhemmet.

   Radera
 7. Åh, vilka underbara nyheter! Och bättre jourhem kan ni ju inte få, Pelle och hans familj är ju så kärleksfulla och kunniga. Och tänk om ni hittar era människor sedan, det vore ju pricken över i. Vi håller såklart alla tassar och tummar jättehårt!
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gunilla, Simba och Tasse, när det här är ett jamarbra katthotell!Vi stortrovs!

   Radera
 8. Vi glömde: Så sött det är när man ser Glorias ögon där inne i reseburen <3
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera
 9. Hej alla. Jag såg kommentarer från människor som redan fick sitt lån från AMERICAN FINANCE GROUP och sedan bestämde jag mig för att ansöka enligt deras rekommendationer och för bara några timmar sedan bekräftade jag på mitt eget personliga bankkonto ett totalt belopp på $ 30 000 som jag begärde för. Det här är verkligen en bra nyhet och jag rekommenderar alla som behöver ett riktigt lån att ansöka via sin e-post (christywalton355@gmail.com) Jag är glad nu när jag har fått det lån jag begärde

  SvaraRadera

Katten Emil på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Emil på Södertälje Katthem. Eftersom jag busade lite på förra inläggets bild så får ni idag en bild där varken jag eller Emilio ...