torsdag 2 februari 2012

Katten Blitz på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Blitz på Södertälje Katthem.

Tänk att alla snälla volontärer som kommer till katthemmet säger att det är jättekallt ute. När jag tittar ut genom fönstret så ser jag ju också att det är kallt. Då blir man ännu mer tacksam än vanligt över att det kommer snälla människor hit  som förstår att vi behöver hjälp. Vi kan ju inte laga mat åt oss själva och inte tömma våra lådor oavsett om det är 20 grader varmt eller kallt. Det är allt tur att det finns människor som förstår det.

Samtidigt tänker jag på de många kompisar som inte haft samma tur som vi som bor på ett katthem eller i ett eget hem. Tänk att tvingas gå ute utan möjlighet att komma in och värma sig. Kanske med skabb i öronen. Kanske med mask istället för mat i magen. Rädd och ledsen. När man tänker på dem inser man att det är tur att inte alla är dumma mot katter. Det finns många som hjälper oss också. Men det behövs många, många fler.

12 kommentarer:

  1. Ja det är verkligen tur att det finns snälla människor oxå Blitz som tar tass om oss katter.
    Både jag och matte får en tår i ögat när vi tänker på dom stackars missar som inte har någonstans att gå in nu när det är sååå kallt ute :(

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kjelle Bus, visst är det hemskt att det finns katter, många katter som inte har nånstans att gå in när det är så kallt.

      Radera
  2. Vi orkar knappt tänka på alla missevänner som far illa i kylan. Det gör så ont i hjärtat att inte kunna hjälpa.
    Tur, att det finns godhjärtade 2-beningar som hjälper dem.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mozart och Vincent, fast tyvärr räcker de godhjärtade tvåbeningarna till för att hjälpa alla katter som behöver hjälp.

      Radera
  3. Vi önskar att vi var många fler och att vi kunde rädda er allihopa. Men det är bra att i alla fall du har det bra nu, även om du inte har ett eget hem än.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sippo, tänk om vi skulle kunna rädda alla katter som har det svårt *drömmer*.

      Radera
  4. Era snälla volontärer är verkligen guld värda!

    Vi tänker också på alla dessa hemlösa katter :-( tänk så många kalla små tassar som vill och behöver komma in i värmen just nu.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kattfamiljen, det är alldeles för många små kalla tassar som skulle behöva komma in i värmen nu. Stackars dem. Tur att det åtminstone finns många som får hjälp, även om inte alla får det.

      Radera
  5. ooops inlägget försvann.
    får jama om det igen
    att det finns tvåbeningar som inte bryr sig om att det kan finnas katter där ute som fryser om sina sm tassar,
    Gråter'

    Vi tänker på dom som vill in nu i9 värmen istället.

    Tass tass

    SvaraRadera
    Svar
    1. M, C, T, S, det är så synd om dem som inte har nånstans att få värme och mat nu. Hoppas inte kylan håller i sig och att det finns snälla människor som uppmärksammar de här stackars katterna och hjälpe dem.

      Radera
  6. Matte och jag skäms, för vi vågar knappt ens tänka på alla katter som fryser och hungrar därute i iskylan *gråter*
    Om man bara kunde ta tass om dem alla! Om man bara vore miljonär eller nåt så man kunde bygga hur många ståtliga katthem som helst, där alla hemlösa katter i hela världen kunde bo... *drömmer*
    Vi har haft tur, vi som ligger och gottar oss i soffor och sängar och har mat i våra skålar varje dag...
    Tassklappar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är verkligen orättvist att en del ska leva i överflöd medan andra katter svälter och far illa.

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu har jag klarat av årsmötet. Det vara mycket jobb med det, men nu vet jag ju hur man gör. Bloggh...