söndag 21 mars 2010

Katten Madonna berättarHej, det är Madonna på Södertälje Katthem.Nu har jag fått ännu en kompis i min bur. Hans familj blev allergisk och då fick han komma in här på katthemmet så fort det fanns en plats ledig. Fast han fick vänta ganska länge innan det fanns plats för honom. Han har suttit i karantän ett tag, som alla katter gör när de kommer hit. Han har berättat att det var jättetrist där inne, för han hade ingen att prata med. Och han är ganska mycket för att snacka, så jag förstår att det blev långtråkigt för honom.

Nu sitter vi i alla fall alla tre i buren och har ganska trevligt. Det är kul att ha 2 kompisar. Jag har berättat för dem att jag ska flytta till ett eget hem där jag får en annan kompis. De tycker det är kul för min skull, men skulle så klart vilja ha ett eget hem de också.

Jag brukar trösta dem och säga att de kommer att få det, för blogghjälpen har sagt att på Södertälje Katthem ger man sig inte innan man hittat ett hem till alla katter. Ibland tar det lite tid, men vi blir ju väl omhändertagna här under tiden i alla fall. Ingen kastar ut oss och ingen är elak mot oss.

När de hört det brukar de bli lite gladare, och det är bra.

Madonna

6 kommentarer:

 1. Trevligt med sällskap! Vad bra att du kan berätta om hur det fungerar så att dina kompisar inte behöver vara oroliga.Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Du har ju redan börjat jobba som stödkatt hör jag. Det är tur, för vi behövs alltid nånstans.

  SvaraRadera
 3. Vad fint att du visar nya kompisar till rätta! Allt är ofta så annorlunda och svårt när man kommer till ett nytt ställe och då är det tryggt att ha någon som kan jama om för en hur det går till. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 4. Hej Dui och Deco. Ja, vi katter som varit ett tag på katthemmet brukar tala om för nykomlingarna hur det fungerar, så de inte blir oroliga.

  SvaraRadera
 5. Hej Findus, Isak och Rasmus. Man skulle ju själv vilja ha lite vägledning om man var ny på ett ställe, så det är klart man förstår att de nya kompisarna behöver det.

  SvaraRadera
 6. Hej Sippo. Du, om någon vet ju hur väl vi stödkatter behövs. Hur går det med husses stinkpinnar? Tror du Snuffe vågar gå ut lite grann i vår?

  SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Ni som läste förra blogginlägget vet ju att jag blev kastrolerad. På dagens bild kan ni se att jag...