söndag 28 mars 2010

Katten Sotis berättarHej, det är Sotis på Södertälje Katthem.

Som ni ser i rubriken så heter jag Sotis och jag bor på Södertälje Katthem. Ni kanske undrar varför jag sitter här och skriver?

Jo, en av mina kompisar heter Madonna. Hon har precis flyttat till ett eget hem. Jag pratade med henne innan hon flyttade. Hon sa att både hon och flera före henne hade en blogghjälp som hjälpte dem att skriva ner det de sa och tänkte. Sen publicerade hon det på internet så att andra människor kunde läsa. Hon tyckte jag skulle tala med blogghjälpen, så kanske hon kunde hjälpa mig att få ett nytt hem också.

Jag frågade henne om det var lätt att blogga och om det tog lång tid innan man fick ett nytt hem. Då sa Madonna att det tar lite tid att blogga och att det beror alldeles på om man har tur eller inte om man får ett hem snabbt eller om det tar tid.

Då tyckte jag att jag ju inte hade nåt att förlora så då frågade jag blogghjälpen om hon ville hjälpa mig att skriva. Det sa hon att hon gärna ville. Så utan att jag egentligen har förstått hur det har gått till har jag just skrivit mitt livs första blogg.

Hoppas vi hörs i morgon igen.

Sotis

20 kommentarer:

 1. Hej, Sotis!

  Välkommen till bloggvärlden! Vi är många katter och andra som läser katthemmets blogg, och vi har följt många bloggande katter där som fått egna hem. Så du skall se att det snart blir din tur också! Jenny och Majsan som bor hos oss nu, kommer från ditt katthem... fast det kanske Madonna redan har berättat för dig?

  Tass från Imma, abbemissa över klosterkatterna.

  SvaraRadera
 2. Hej! Vad roligt med en ny bloggare! :) Hoppas att du också kommer att få ett eget hem snart, det gick ju bra för madonna :) Tasskramar

  SvaraRadera
 3. Vad spännande det ska bli att läsa om dig! Vi håller så klart tassarna för att du ska få ett eget "hemma" snart. Nosbuff

  SvaraRadera
 4. Hej Sotis! Det ska bli spännande att höra vad du tassar ner. Vi är många som läser katthemmets blogg, och kanske, kanske kommer din människa att hitta dig på bloggen? Vi håller tassarna för dig! Kurr och burr.

  SvaraRadera
 5. Hej Sotis!

  Välkommen till bloggen! Ser med spänning fram emot att få ta del av din tid här på bloggen. Du kommer snart att få ett eget hem. Ibland måste man har lite tålamod men din matte/husse kommer en dag.

  Kram på dig från Helena, Mysis och Krypto

  SvaraRadera
 6. Välkommen Sotis. Du skall se att du också kommer att hitta egna människor att bo hos!

  Nosbuff!

  SvaraRadera
 7. Trevligt att även du börjat blogga. Nu kan du ju sitta och skvallra om saker på bloggen medan du väntar på din människa.

  SvaraRadera
 8. Hej Imma och de andra Klosterktterna. Madonna har berättat om er, och Jenny och Majsan känner jag ju sedan tidigare. Jag hoppas verkligen att det är min tur att få ett eget hem nu, och tack för att ni stöttar mig.

  SvaraRadera
 9. Hej SiriOBlueberry. Det gick bra för Madonna och fler före henne. Blogghjälpen har sagt att vi inte ska ge oss förrän det har gått bra för mig också.

  SvaraRadera
 10. Hej Dui och Deco. Det känns bra med allt stöd jag får. Det är ju lite svårt, speciellt så här i början.

  SvaraRadera
 11. Hej Xantippa och tack för välkomnandet. Hoppas du fortsätter stödja mig, du ockå.

  SvaraRadera
 12. Hej Findus, Isak och Rasmus. Jag har hört att det är flera stycken som hittat sin katt via bloggen. Har jag tur så hittar mina människor både bloggen och mig också.

  SvaraRadera
 13. Hej Helena, Mysis och Krypto. Blogghjälpen har också sagt att jag måste ha tålamod, så det stämmer väl. Fast jag hoppas att det ska gå fort ändå att hitta mina människor.

  SvaraRadera
 14. Hej Nea the Cat. Tror du verkligen att det finns människor som vill ha just mig? Hoppas du har rätt.

  SvaraRadera
 15. Hej Sippo. Jag ska skvallra om både det ena och den andra ska du få se. Jag har jättemycket att berätta, men blogghjälpen säger att vi får ta lite i taget.

  SvaraRadera
 16. Madonnas nya Matte29 mars 2010 kl. 13:30

  Välkommen Sotis!
  Hoppas du snabbt hittar en familj att flytta till!

  Jag har lite mer nyheter om hur det går för Alice (Madonna).
  Hon börjar sakta men säkert göra sig hemmastadd.
  I början låg hon som sagt var bara under soffan, men i lördags kväll när jag satt och tittade på tv kände jag helt plötsligt nån som tassade mig på fötterna. (lycka!)
  När jag satte ner handen försvann tassen fort, men en liten stund senare var den där igen och fortsatte så ung 1 timme, då bestämde hon sig för att komma fram och gosa.
  Efter en lång stund av gos, kurrande och nosbuffade gav hon sig av på upptäcksfärd i vardagsrummet och köket. Hon var framme ett par timmar, sen gick jag och lade mig men jag såg tydliga spår i bokhylla och liknande på morgonen att hon fortsatt sin upptäcksfärd... :)
  Wilma låg och sov i sovrummet hela tiden så hon fick gå runt ostörd.

  Igår låg hon och sov under soffan hela dagen, men sent på kvällen kom hon fram igen.
  Wilma som spanat in henne på betryggande avstånd hela tiden tyckte det var jätteläskigt när den nya pälsbollen började gå runt överallt :)
  Så Wilma backade och höll koll på avstånd.
  Hon har varit framme flera gånger idag också och man ser att hon börjar känna sig mer hemma nu, men naturligtvis fortfarande rädd för alla konstiga ljud som hon inte är van vid.

  Men hon mår bra och det här kommer bli jättebra!
  Man ser redan att hon är ett riktigt litet busfrö som inte kan låta bli en leksak, ett prasslande papper, ett snöre eller annat som för tillfället lockar en busig katt.... :)

  Alice (Madonna) hälsar så jättemycket till er alla!
  Hälsningar från Alice (Madonnas)nya Matte

  SvaraRadera
 17. Hej Sotis! När jag var liten hade vi en kat som också hette Sotis:-)

  Och så roligt att höra att Madonna/Alice gör framsteg!

  SvaraRadera
 18. Oj vad roligt att höra om Alice/Madonna. Så fantastiskt att även hon fått en människa som förstår att hon behöver få göra sig hemmastadd i sin egen lilla takt och på sitt eget vis. I slutänden brukar alla vinna på det. SNart kommer nog Wilma att vilja kolla henne lite närmare också. Ska bli roligt att höra från er alla igen. Bloggjälpen

  SvaraRadera
 19. Hej Koko. Undrar om Sotis var lik mig på fler sätt än att han var svar (vilket jag antar att han var). Och visst är det kul att höra om min kompis Madonna, som nu heter Alice. Sotis

  SvaraRadera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Som jag började berätta i förra inlägget så är jag och Fenja tillbaka på katthemmet. Jag är rädd o...