En katt på Södertälje Katthem bloggar

torsdag 28 januari 2016

Katten Miranda på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Miranda på Södertälje Katthem.

IDag har det varit öppet hus igen och jag tog som vanligt tass om allt.

Min klickertjej var på plats också, liksom flera andra snälla människor som hjälper mig med öppet hus. De kallas för Säljgruppen.

Först var klickertjejen inne hos mig. Sen kom en av våra snälla volontärer in i buren. Hon hade kvällspasset. Hon är förresten inneboende hos Micke och Molle, som varit bloggkatter för över ett år sedan. Nu lånar de ut sin matte till katthemmet ibland. Hon är väldigt snäll och idag fick hon klappa mig.

Jag tycker jag börjar känna att jag ska belöna dom som är snälla mot oss katter. Jag har så många dåliga erfarenheter av såna som varit dumma mot mig, så jag börjar kunna uppskatta när jag märker att det finns dom som vill mig väl.  Tack alla ni som hjälper oss här på katthemmet!

14 kommentarer:

 1. Så snällt av Micke o Molle att låna ut sin matte.
  Men, det hade jag också gjort i o med att det är för en bra sak.
  Detta med att du märker skillnad och uppskattar snälla människor är jamar bra.
  Jag kan själv jama om att jag känner direkt om en tvåbening tycker om mig eller inte.
  Det märks av deras kroppshållning och stil på något sätt...

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, jaaam, visst märker vi direkt om tvåbeningar tycker om oss?

   Radera
 2. Hej Miranda!
  Vilken tur att Micke och Molle har en sån snäll och omtänksam matte. Hon är nog som många av oss andra här d.v.s. hon ÄLSKAR katter. Du är också snäll som låter henne klappa dig!
  Tycker du är inne på helt rätt spår med att belöna de som är snälla och goa mot dig. Gör det så skall du se att det blir något riktigt bra av det!
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nalleman64, jam tror att både Micke och Molles matte och alla andra som jobbar här på katthemmet, ÄLSKAR oss katter. Jag ska försöka börja belöna dom med lite mer gos än jag gjort tidigare. Då blir de nog glada!

   Radera
 3. Tänk vad modig du har blivit som vågar låta andra klappa dig! Härligt! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, jam! Jag hat blivit jättemodig.

   Radera
 4. Det där m öppet hus d fixar ju du m en liten svans viftning :) du e så smart som kommit på att du ska belöna människor med att dom får klappa dig. ..och vem vet kanske det leder till extra godis:)
  åsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åsa, hi-hi, svansviftning - det räcker nästan nu för tiden för att öppet hus sa bli fixat.

   Radera
 5. Åh vad du och blogghjälpen är snälla som säger så trevliga ord om matte. Ibland släpper vi iväg henne på äventyr, men bara korta stunder.. Matte säger att du är så söt och snäll Miranda och att du gör ett viktigt jobb som bloggkatt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke och Molle, jam förstår att ni inte släpper iväg matte för länge. Det skulle inte jag heller göra om jag hade en egen matte eller husse.

   Radera
 6. Ja, det är så bra och fint att det finns hjälpare i nöden ♥ Jättebra att du visar din uppsKATTning.
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gunilla, Simba och Tasse. Vi försökte kattentera på er blogg men det gick inte så bra. Hoppas det syns på fb i alla fall. Jag tror tvåbeningarna blir glada när jag visar min uppskattning.

   Radera
 7. Vad snällt av Micke och Molle att låna ut sin matte! Dessutom kan du vara helt säker på att hon är snäll eftersom hon är kattägd av dem och de är pålitliga killar.
  Du har blivit så modig sötaste Miranda!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, vi litar till kattiljoner procent på Micke och Molles matte och på de andra snälla tvåbeningarna som hjälper oss.

   Radera