En katt på Södertälje Katthem bloggar

måndag 28 december 2015

Katten Miranda på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Miranda på Södertälje Katthem.

Efter solskenshistorien jag berättade om igår kanske ni tror att jag tänker berätta nåt tråkigt idag?

Men jag spinner vidare med nya roliga saker. Först läste jag i tidningen att  ICA Maxi  inte kommer sälja raketer och smällisar i år, FÖR DE TÄNKER PÅ DJUREN! Tänk om ALLA affärer kunde ta samma ansvar. Det gäller ju inte bara de djur vi ser lida i hemmen. Tänk på alla vilda djur som lever där ute och som blir väldigt stressade och rädda när de ser raketer och hör smällare överallt. De har rätt till sin natur och de har rätt att ha lugn och ro där! Bra gjort, ICA Maxi.


Sen har hon som håller på med den där klickaren som jag berättat om tidigare, varit här idag igen. Idag blixtrade hon på mig när jag satt med framtassarna i luften och väntade på att hon skulle komma in i buren med godis. Sen har vi flörtat med varandra också! Hon blinkade åt mig och då blinkade jag tillbaka. Ni kanske vet att om vi katter blinkar åt nån så betyder det att vi ler?

Det känns väldigt konstigt allt det här, men kanske är det inte så tokigt i alla fall? Ska fundera lite till innan jag bestämmer vad jag ska tycka.


17 kommentarer:

 1. Tycker också det är jamar bra av Ica Maxi att inte sälja dessa eländiga saker. Tänk om fler kunde tänka på det sättet.
  Idag morrade matte när hon tog in posten med all reklam för smällare o annat skräp.
  Aha, du har börjat med att blinka lite försiktigt.
  Det tycker jag är en jättebra början.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, jam har hört att det faktiskt är fler som tänker så - Willys till exempel. Men många säljer fortfarande - ÖB bland andra.

   Radera
 2. Jättebra av Ica tycker vi, hoppas flera gör likadant! Vi tycker att du ska bestämma dig för att det är bra, gos och gottisar är ju toppen. Du är jättesöt.Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, jam, jag funderar starkt på om det kanske inte är så dumt?

   Radera
 3. Där jag bor säljs smällare på många ställen. Inte i mataffärerna, men i bygghandel och såna som hyr in sig i lediga lokaler någon vecka. Det har redan börjat smälla där ute. :-(
  Låter toppen att du är en flörtis! Jag och matte brukar också flörta med varann, så då gör vi likadant, du och jag. Fast med olika människor, förstås!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, hi-hi, är du också en flörtis? Då börjar jag nog tro på att jag är på rätt väg i alla fall.

   Radera
 4. Hurrjam för Ica Maxi! Tänk om alla kunde resonera som dem. Vi förstår inte hur det kan vara lagligt med raketer med tanke på all skada de orsakar. Dels skrämmer de både människor och djur, dels släpper de ut kemiska föreningar av natrium, barium, koppar, aluminium, titan och strontium. Även tungmetallerna bly, kvicksilver och kadmium används i fyrverkeripjäser för att – som i fallet med de övriga ämnena – färgsätta fyrverkeriet, dels så skadas ca 200 månniskor allvarligt varje år, de orsakar ca 150 bränder varje år. Men framför allt, det säljs fyrverkerier för 200-250 miljoner bara i Sverige varje år - tänk vilken nytta de pengarna hade kunnat göra istället!
  Vad härligt att du har börjat flörta!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, du räknar upp många, många skäl till att fyrverkerier ska förbjudas. Ska nämna dina skäl i bloggen idag.

   Radera
 5. Jamarbra av Ica Maxi att inte sälja såna otäcka smällare. Hoppas verkligen att andra affärer gör likadant. Sen är det så härligt att höra att du börjar flirta. Gos och godis är riktigt mysigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke och Molle, vi hoppas att alla affärer gör som Ica Maxi. Men så länge det går att tjäna pengar...

   Radera
 6. Äntligen börjar de förstå att d där m smällare inte är nåt att ha. Jag säger bara. . Totalförbud. Va roligt att få se nya bilder på dig:) vänta bara när du förstår hur mysigt man kan få ha d tillsammans. ..tex mysa i soffan sova i sängen m matte eller husse...
  åsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åsa, jam, jag håller med dit - Totalförbud är det enda rätta.

   Radera
 7. Hej Miranda och alla andra katter på katthemmet *vinkar med båda tassarna*
  Nu har jag läst ikapp lite och det är ju för sorgligt att människor inte kan se till att kastrera sina katter *skakar på huvudet*
  Åh inte fattar jag heller hur i hela världen man kan med att överge en liten katt på toaletten i en affär ??!!
  Matte köpte en sån där klicker för ett par år sedan , men jag gillar inte den för den klickar alldeles för högt !
  Flörtar gör jag väldigt sällan , men jag buffas dessto oftare :)

  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är bedrövligt att man inte kan kosta på sin katt en kastrering. Det finns så många ansvarslösa människor som bara tänker på sig själva. Jaså, du buffas istället för att flörta? Nja, det är jag nog inte mogen för än.

   Radera
 8. Jag igen :)
  Glömde ju att jama att jag tycker det är jamarbra att ICA inte tänker sälja några raketteter i år !
  Vi som bor här ute på landet slipper ju undan det mesta av raketteter och smällare och har vi riktigt tur så är den grannen som brukar skjuta raketer inte hemma i år :)

  SvaraRadera
 9. Först måste jag säga igen: Du är så himla söt goa lilla Miranda! Helt enkelt underbar!
  Det kommer att bli jättebra successivt när du mer och mer ser att det finns många snälla och omtänksamma tvåbeningar också. Tycker du skall fortsätta flirta. :)
  Dagens största ROS till ICA Maxi som tar ansvar och inte bara tänker på att tjäna pengar utan ser till djurens bästa!
  Hoppas de får massor av beröm för det! Jag tänker maila till dem och berömma dem i alla fall!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nalleman64, det är jamarbra att du låter ICA Maxi veta att vi uppskattar att de inte säljer fyrverkerier. Då kanske många fler följer efter?

   Radera