En katt på Södertälje Katthem bloggar

fredag 25 december 2015

Katten Miranda på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Miranda på Södertälje Katthem.

Nu har det varit julafton och juldagen är nästan slut också. Jag har varit lite orolig att de som brukar hjälpa oss skulle vara alldeles för upptagna av julfirandet för att hjälpa oss de här dagarna. Men tack vare både fantastiska schemaansvariga och fantastiska volontärer så har vi fått hjälp ändå.

Tack ALLA som hjälper oss på olika sätt - alla dagar.

Sen måste jag ju berätta hur tokigt det blivit för blogghjälpen idag. Hon behöver lite etiketter som man kan skriva ut saker på. Hon gick in på nåt som heter Avery och hittade en etikett som verkade bra. Då skulle hon beställa dom. En förpackning kostade 79 kronor. Sen kostade frakten 85 kronor, och så blev det moms på alltihop.

Blogghjälpen tycker inte att hon är snål, men hon hatar att ge ut pengar i onödan som hon inte tycker hon får nåt för. Så nu ska hon gå till en affär som har de där etiketterna. Då kan hon skänka fraktkostnaderna till katthemmet istället.


12 kommentarer:

 1. Jam på dej Miranda,
  hoppas du haft en lugn o skön o varm jul med rikligt med mat o godis (ja, godiset kanske inte blev lika mycket som du hoppats).
  Jag tycker som blogghjälpen, det är ju inte riktigt klokt när frakten kostar mer än själva saken man köper.
  Förnuftigt av blogghjälpen att skaffa på annat billigare sätt o så jamar snällt att skänka fraktkostnaden till Er på katthemmet.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, nog har det blivit en del godis, men inte på långa vägar så mycket som det borde varit.

   Radera
 2. Miranda! Matte vill först säga att det varit ett rent nöje att vara hos dig och alla andra kissar under julen. Och nog har du fått lite extra godis.... Sen jamar vi med ovanstående att det var bra att blogghjälpen inte beställde etiketterna.De där pengarna kan andra mer behövande kissar få.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke och Molle, det var väldigt snällt av er att låna ut matte till oss en stund (fast jama inte det där om extra godis till blogghjälpen när hon kommer i morgon!).

   Radera
 3. Blogghjälpen är en förnuftig person.
  Jag tycker ni skulle ha ALLT gratis... mat, godis sand å allt annat viktigt... för en sån viktig roll som ni spelar för alla kissar som har haft det tufft....
  åsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åsa, jag tycker PRECIS som du! Vi borde få allt gratis.

   Radera
 4. Visst blir det fånigt när frakten kostar mer än varan! Hoppas blogghjälpen hittar sina etiketter på annat håll.
  Era volontärer är helt fankattiska tycker vi! *kurr*
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, vi bara älskar våra volontärer - fast ibland visar vi det inte så tydligt.

   Radera
 5. Hej Miranda, hoppas att din jul varit bra med mycket godis och gos.
  Sedan är det ju helt orimligt att det ska kosta mer att skicka än att köpa.
  Etiketter brukar finnas att köpa i bokhandeln, både med 2 och 3 etiketter på varje rad.
  Jackis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jackis, blogghjälpen har hittat en affär där de etiketter hon vill ha ska finnas. Ska skicka dit henne på måndag.

   Radera
 6. Hej söta Miranda!
  Visst är det skönt att julen snart är över så allt blir som vanligt igen men lite extra godis är ju inte fel. Det är allt tur att du fått komma in i värmen för nu skall det bli snö och kallt. Det är hemskt för alla stackars kissekatter som går ut utan kärlek, värme och omtanke.
  Jag har också varit med om att hitta en billig vara på nätet men sedan har frakten varit mycket dyrare än själva grejen. Så dumt!
  Bra är det däremot att blogghjälpen tänker på att så mycket pengar som möjligt skall gå till er katter istället för annat.
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nalleman64, vi lider med alla kompisar som är kvar där ute utan nån som tar hand om dom. Vi tycker det är värre än vanligt nu när det ska bli kallt och snöigt.

   Radera