En katt på Södertälje Katthem bloggar

torsdag 24 maj 2012

 
Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

Idag kan jag först berätta en bra grej: blogghjälpens grannkatt som jag berättade om igår har kommit tillrätta. Den ligger  inne och sover idag.

Sen kan jag berätta att blogghjälpen och katthemmets hälsoansvariga varit ute och åkt idag efter att en familj ringt om en väldigt mager katt som går i deras område. Ibland säger människor att katter är magra fast de inte är det, men den här gången ville de verkligen förvissa sig om hur katten mådde. Det visade sig att katten verkligen var väldigt mager och väldigt kelig. Tyvärr är det knökfullt på katthemmet så den kunde inte få följa med tillbaka, men familjen har lovat mata katten tills vi kan ta in den. De kan inte behålla den tyvärr.

Jag undrar hur de tänkt som haft katten. Vad har hänt med dem eller den? Enda ursäkten att överge en katt är om ägaren inte finns i livet längre tycker jag. Nu hoppas jag katten lägger på sig lite innan den får komma in på katthemmet. Det behöver den verkligen.

Här ska vi nu gör oss i ordning för att gå på party hos Pelle. Yipppeee!

9 kommentarer:

 1. Så skönt att grannkatten kom hem! Bra att den där familjen ringde i alla fall och kan se till att kissen får mat även om de inte kan ta hand om den.Skönt att det finns människor som ser och bryr sig. Vi ses hos Pelle.Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, det är verkligen roligt när nån bryr sig om en stackars katt. Det finns alldeles för många som bara schasar bort dem.

   Radera
 2. Vad skönt det känns att det finns människos som både reagerar och som dessutom gör något när de ser en mager kisse! *kurr* Tänk om alla vore så. Bra att den får mat tills den får komma och bo hos er. Vad jamarskönt att grannkatten kommit hem också!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, den här fina kissen har nog tur i oturen i alla fall.

   Radera
 3. Skönt att grannkatten hittade hem igen.
  Det är så synd att det ska finnas magra och hemlösa kissar. Hoppas den förstår att människorna vill den väl, så den inte flyttar iväg där ni inte kan hitta den sen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sippo, jag tror inte den här kissen flyttar iväg eftersom den får mat regelbundet och blir klappad av de här snälla människorna.

   Radera
 4. Va skönt att blogghjälpens grannkatt kommit tillrätta :-)
  Åhh lille missen, hoppas den snart får plats på katthemmet.
  Önskar jag hade massor med pengar för då skulle jag starta ett katthem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi är nog många som skulle önska att vi hade obegränsat med pengar för att kunna hjälpa katter som har det svårt. Men vi får göra så gott vi kan med de medel som står till buds.

   Radera
 5. Vilken lättnad att grannmissen har tassat hem, det är så hemskt när man svävar i óvisshet dag efter dag.
  Så sorgligt med den övergivna katten. Håller tassar och tummar att det blir en plats ledig hos er snart!
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera