torsdag 17 februari 2011

Katten Nikita på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Nikita på Södertälje Katthem.

Nu har det varit öppet hus och blogghjälpenhar varit här. När hon kom in i buren låg jag i min låda som jag brukar. Då satte sig blogghjälpen på en stol och så lyfte hon över mig i sitt knä. Först tänkte jag smita tillbaka till min låda, men då höll hon fast mig lite grann, så jag la mig i knäet.

Då började hon smeka mig på ryggen och tala med mig. Då la jag mig tillrätta i knäet och började spinna som bara den. Så satt vi länge och talade om allt möjligt. Om kompisar som får nya hem, om varför folk inte fattar vilken fin katt jag är, om varför det är halt på vägarna, om alla snälla människor som hjälper mig och mina kompisar här på katthemmet, om varför de flesta äldreboenden inte har nån huskatt och så vidare.

Det var ett väldigt intressant samtal. Vi kom överens om att vi skulle fortsätta på söndag, för jag hade ju mycket mer att tala om.

18 kommentarer:

 1. Åhhh, jag blev riktigt rörd när jag läste det här! Min Kajsa var en väldigt skygg kisse när hon bestämde sig för att adoptera mig och följa med mig hem. Och finare kisse får man leta efter!!! Jag är säker på att Nikita hittar den hon vill leva med snart!
  kramar
  lillie

  SvaraRadera
 2. Det var kul att höra hur ni hade det trevligt. Tänk att du la dig ner och började spinna. *torkar en tår*

  SvaraRadera
 3. Vi blev också rörda, matte och jag. Så bra att du kunde koppla av och känna tillit. Du och blogghjälpen måste ha kommit varandra ännu närmare när ni var på tu man katt så där, det var ju stora livsfrågor som kom upp.
  Tassklappar

  SvaraRadera
 4. Det där var ett Viktigt Spinn, Nikita! Gott för blogghjälpen att få höra också, tror jag! Keep up the good work! NosPuss Wikki

  SvaraRadera
 5. Snart är det din tur att få ditt eget hemma Nikita. Härligt att du kan mysa så med Blogghjälpen.Ni har så mycket att jama om! Nosbuff

  SvaraRadera
 6. Underbar läsning så här på kvällen.
  Nu kommer vi somna med ett leende inatt.
  Nosbuff Nikita!

  SvaraRadera
 7. Härligt med kloka samtal, och ännu bättre medan det är spinn-i-knät-gos. Nu tror vi bestämt att blogghjälpen blev väldigt glad. Och visst var det mysigt? Kurr och burr.

  SvaraRadera
 8. Vad mysigt med gos och samtal på tu man tass! Vad glad jag blir att du vågar gosa mer! Matte fick en rörd tår i ögat.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 9. Lillie, jag vet att det ofta är så att vi katter som är lite blyga, blir de allra mysigaste när vi får egna människor att ta tass om. Det gäller bara att få nån snäll tvåbening att förstå det.

  SvaraRadera
 10. Frasse, jag tycker om blogghjälpen och jag vet att hon tycker jättemycket om mig. Om inte hennes äldsta katt varit så emot att få fler kompisar så hade jag fått flytta hem till henne för länge sen. Men hon säger att vi ska hitta ett annat bra hem åt mig. Rätt som det är kommer mina människor!

  SvaraRadera
 11. Sippo, det var mycket vi hade att diskutera. Och det är riktigt mysigt att ligga i knäet och snacka.

  SvaraRadera
 12. Wikki, blogghjälpen blir jätteglad när jag gör framsteg. Hon nästan gråter, fast hon är glad. Konstigt, va?

  SvaraRadera
 13. Dui och Deco, blogghjälpen brukar säga att jag är en riktig tänkarkatt. Vi har mycket kvar att diskutera, må ni tro.

  SvaraRadera
 14. Max och Måns, ni jamar precis som blogghjälpen. Hon blir också så glad när jag jamar med henne.

  SvaraRadera
 15. Findus, Isak och Rasmus, jag börjar tycka att man liksom tänker bättre när man ligger i knäet på nån man har förtroende för. Tankarna liksom djupnar då.

  SvaraRadera
 16. Alice, det är visst många som får tårar i ögonen när jag ligger i blogghjälpens knä. På sändag ska vi not fortsätta våra diskussioner.

  SvaraRadera
 17. Lilla gumman. Önskar jag kunde knäppa med tassarna så att din människa kom in genom dörren nu på en gång. Men så funkar det ju tyvärr inte.

  Men din tid kommer, det är jag övertassad om!

  Nosgos

  SvaraRadera
 18. Nea, jag vet att man inte kan knäppa med tassarna så att ens människor kommer. Men det känns i alla fall väldigt bra att så många tänker på mig och önskar att mina människor kommer snart.

  SvaraRadera

Katten Frasse på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Frasse på Södertälje Katthem. Här på katthemmet fortsätter allt på samma sätt som det har gjort nu i några veckor. Som fl...