lördag 28 oktober 2023

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem.

Jag trodde ju att blogghjälpen hade lärt sig nåt under tiden vi var borta från katthemmet, men inte! Så fort man visar sig är hon framme med blixtmojängen. Ni kan se lite av Fenja under bordet också om ni tittar noga.

Nu börjar det bli kallt ute. Det betyder att många kompisar som ännu inte haft turen att få ett eget hem eller fått plats på ett katthem fryser och far illa. Vi börjar märka det mer och mer. Och ändå är det bara början på vintern.  Vi vet att det finns människor som inte låter kastrera sina katter för att de ska få ungar som de sedan säljer och tjänar pengar på. Det är så elakt så det finns inte ord. Många av de katterna överges när de blir vuxna för då tycker man inte de är så gulliga längre och dessutom börjar de kosta pengar. Om ni känner nån som inte kastrerar sin katt, så säg till dom att det är lag på att man ska förhindra att katter förökar sig okontrollerat och bästa sättet att förhindra det är att kastrera dom.

Så, nu har jag berättat vad jag tänkt på senaste veckan. Annars har jag klarat av att förbereda ett styrelsemöte som hölls nyligen. Det är mycket att stå i ska ni veta. Dagens Öppet Hus har jag så klart också fixat, så ni är mycket välkomna mellan 13-15 idag! 

Den här bilden ligger på vår hemsida idag:

Kan vara en bild av djur och text där det står ”) Kom och träffa Rafael och hans kompisar idag lördag kl 13-15 Rafael”

6 kommentarer:

 1. Instämmer till fullo!

  SvaraRadera
 2. Snart hoppas vi se mer av Fenja också. Oj, vad duktig du var som klarade av styrelsemötet. De är ju viktiga, så det gäller att vara noggrann.
  Jag förstår mig inte heller på tvåbeningar som inte tar hand om sina fyrfota vänner. Det måste fattas något i huvudet på dem.
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonym, du kanske får se lite mer av Fenja snart. Hon hjälper ju mig med vissa saker, styrelsemöten till exempel.

   Radera
 3. Jodå vi skymtar allt Fenja under bordet. Att blogghjälpen skulle sluta använda den där blixtgrejen är nog att hoppas på för mycket. Fast vi är ju glada att få se bilder på er.
  Tyvärr verkar det vara samma sak när det gäller de oansvariga och empatilösa människor som överger sina familjemedlemmar när det inte är kul längre. Detta problem verkar ju aldrig upphöra.
  FY FY FY för sådana vidriga typer!

  Hoppas nu du hinner vila dig lite mellan varven också. Det tar på krafterna att byta miljö även om du är bekant med den trygga du och Fenja befinner er i nu. Där finns mat, värme och kärlek! ❤️
  Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Björn, det är så trist att se vad oansvariga människor ställer till för oss katter. Det är så egoistiskt. Vi försöker vila lite mellan varven, både Fenja och jag.

   Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag får ni en bild på både Ubbe och mig. Jag ligger på min röda filt som jag fått av blogghjälpen...