torsdag 30 mars 2023

Katten Emil på Södertälje Katthem berättar


Hej, det är Emil på Södertälje Katthem.

Ibland är det väldigt stressigt att vara bloggkatt.  Som idag när jag inte vet riktigt var jag ska börja, men jag tror jag börjar med den trista nyheten - fast som blev bra till slut. 

Nån hade lämnat in en katt till vettisen för den var sjuk. Den hade urinvägsinfektion. De ville inte kosta på katten nåt annat än avlivning. Det tyckte inte vettisen var nån bra idé så man kontaktade oss och frågade om vi kunde ta emot katten. Som tur var kunde vi det, så nu bor den hos oss och får så klart all medicin och vård den behöver för att bli frisk. Det är verkligen ingen åkomma man behöver avlivas för! Vi fräste allihop åt den förra ägaren!

Men sen till den bra nyheten. Jag och Emilio kommer nog att flytta till ett kanonhem på landet snart. Jag håller på att byta medicin och vi hoppas den ska göra att jag mår bra. Matte och husse vet om mina problem och har träffat oss flera gånger och blev jätteglada när de fick höra att jag ska tillbaka till vettisen nästa vecka och då har jag ätit den nya medicinen ett tag plus att jag trappat ner kortisonet. Jag har i alla fall inte blivit sämre av det. I vårt nya hem kommer vi få två kattkompisar och möjlighet att gå ut när vi bott in oss. Både Emilio och jag har jamat om för matte och husse att vi gillar dom mycket och de har sagt att de gillar oss också! Jag har visat båda att jag gillar att sitta i knät, så de vet! Det här är nog det bästa som hänt oss hittills. Hoppas allt går bra nu.

Sen har vi lite mer att berätta om Lilla B för er som inte har facebook:

UPPDATERING NR 2 OM LILLA B
Vi är många som följer Lilla B, både på katthemmet och utanför. Vi märker det tydligt både på inlägg och på gåvor vi fått till hans vård. Vi har hittills fått in över 22000 kr. Det täcker de kostnader vi haft hittills och lite till. Tyvärr kommer Lilla B kosta mer i form av bl a ultraljud och röntgen på både hjärta och rygg. Därtill kommer kostnader för undersökningar, prover och mediciner. Men vi kommer fortsätta hjälpa denna lilla kämpe så länge vi kan och så länge han har en chans utan att lida. Han äter bra, älskar att gosa och vi tycker han går lite stadigare för varje dag även om benen är allt annat än stabila ännu. Som ni kan se på nytagen bild har vi köpt särskilda mattor till honom som gör att han inte halkar när han går. Går han på vanliga golv har han fortfarande svårt att hålla ihop benen. Vi avslutar inlägget på samma sätt som vi brukar: har du en slant över till Lilla B så tar vi mer än gärna emot den. Du kan swisha på 12345 25408 eller sätt in på pg 389341-9. Skriv gärna Lilla B på inbetalningen. Vi uppdaterar så småningom igen.
 

 


2 kommentarer:

 1. Vi tänker på inte jama vad vi tycker om den som inte vill "kosta på" en familjemedlem vård när det behövs. Husse saee något om usla kräk som inte borde få komma i närheten av djur. Tur att katthemmet kunde ställa upp igen.

  Desto gladare blev vi när vi läste den fantastiska nyheten om en flytt till lander för er. Den som får er i sitt hem blir lycklig! Hoppas allt går i lås! Vi håller allt vi har för det!

  Det gör vi även för fina Lilla B som kämpar på. Måtte det bli ett lyckligt slut även på een berättelsen. Det vore underbart!

  Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Björn, vi vill inte heller jama vad vi tycker om människor som skaffar djur utan att ta hand om dom! Men vi tycker väldigt mycket om att vi ska få ett eget hem!

   Radera

Blogghjälpen har ordet

Så här såg det ut när Hanina flyttade till sitt nya hem i onsdags. Hon hade packat både filt och en leksak hon fått från blogghjälpen. Hoppa...