fredag 24 mars 2023

Katten Emil på Södertälje Katthem berättar


Hej, det är Emil på Södertälje Katthem.

Eftersom jag busade lite på förra inläggets bild så får ni idag en bild där varken jag eller Emilio busar. Syns det att vi gillar varandra? 

Det finns några som inte har fb som följer bloggen men som ändå vill veta vad som har hänt med Lilla B. Därför lägger jag ut här nedan vad vi skrivit om honom. 

I morgon är det öppet hus i butiken 12-14 och på katthemmet mellan 13-15.

Sen på söndag är det Årsmöte kl 12. Alla som betalt medlemsavgift är välkomna då.  Det är många snälla människor som är medlemmar, men vi har plats för många fler. Vill du bli medlem så kostar det bara 250 kr (150 för pensionär och ungdom under 18 år). Skriv Medlemsavgift på inbetalningen, namn, adress och 6 första siffrorna i ditt födelsenummer. Swish: 12345 25408, pg 389341-9. 

Så här har vi skrivit om Lilla B på fb:

KAN DU FÖRSTÅ LIDANDET?
Det här ”trasslet” fick vi in häromdagen. Det finns faktiskt en katt under all päls. En mycket sjuk och skadad katt. Den fanns i en päls som inte bara var oerhört trasslig och luktade illa – den stank. Han rakades direkt. Trots att han hamnat i en miljö som var främmande för honom med människor han inte kände, var han alldeles lugn när han rakades. Han verkade förstå att han fick hjälp. Sedan blev det akut veterinärbesök. Det visade sig att knappt kunde stå på benen. Veterinären sa för ovanlighetens skull att avlivning skulle kunna vara ett alternativ. Vi förstår att vi kan hamna där, men eftersom Lilla B, som vi döpt honom till, visade sån livsvilja trots sitt eländiga tillstånd, vill vi så klart ge honom en chans. Blodprover visade bl a att han har en infektion i kroppen. På röntgen kunde man se ett trauma på ryggraden som i bästa fall kan läka. Han får nu antibiotika och cortison. Vi vet inte om det räcker för han är som sagt mycket sjuk. Utan den livsvilja han visat hade han varit chanslös.
Vi vet inte vad som hänt honom, men vi misstänker att han haft så ont när han försökt röra sig på grund av tovorna i pälsen att han bara legat och kissat i pälsen utan att kunna resa sig. Jag tror alla kan föreställa sig hur det luktar efter ett tag och vilket lidande det inneburit.
Lilla B har hittills kostat ca 7000 i veterinärkostnader. Mer kommer det bli. Har du möjlighet att hjälpa oss med en peng? I så fall kan du swisha till 12345 25408 eller sätta in på pg 389341-9. Märk gärna betalningen med ”Lilla B”. Vi är så tacksamma för all hjälp vi kan få. Vi ber er också hålla tummarna för att Lill B ska klara sig!



















UPPDATERING OM LILLA B
Idag har det varit återbesök för Lilla B hos veterinären.
Senast han var där sjönk han ihop som en säck potatis när han sattes ner på golvet. Idag hade han andra planer. Han rullade sig i transportburen och staplade runt på golvet när han lyftes ur. Men sen kom han på att miljön inte var så kul och då la han sig ner och jamade. Veterinären fick se filmer från hur han går omkring i jourhemmet där han har kattsäkra mattor att gå på och det syntes klart att han gör framsteg. Man tyckte att hjärtat lät bättre än senast också. Idag är det sista dagen för antibiotika men han ska fortsätta med kortison. Om det finns hopplösa fall så befarade vi från början att det här kunde vara ett sånt fall. Idag vågar vi vara ”försiktigt optimistiska”. Jourhemmet fortsätter att träna honom varsamt.
Lilla B och vi vill tacka alla som stöder oss. Hittills har 16335 kronor samlats in till honom. Det är de bidrag vi får in från er som gör att vi kan fortsätta hjälpa såna som Lilla B och hans kompisar. Vi vet att han kommer kosta mer, så om nån har en slant över till honom så är swishnumret: 12345 25408 och pg 389341-9.
 

2 kommentarer:

  1. Vi börjar med att jama att bilden på dig och Emilio är fantastiskt fin. Den som inte faller för den finns nog inte. ❤️

    Sedan blev vi ledsna ända in i hjärtat när vi läste om och såg den första bilden på Lilla B. Hur kan det få gå så långt utan att någon människa reagerar? Vi kan faktiskt inte fatta det!
    Nu håller vi allt vi har för att det skall bli ett lyckligt slut på berättelsen om honom. Vi vet ju att han är i de allra bästa tänkbara händer. ❤️
    Vi skall jama till husse att skicka en peng.
    Nospussar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Björn, det var snällt sagt. Bra att alla ser att vi gillar varandra. Som ni vet gör vi allt vi kan för Lilla B. Vi hoppas också allt går bra.

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu börjar jag äntligen känna mig lite varm i pälsen. Det är inte så farligt att vara bloggkatt, me...