tisdag 25 oktober 2022

Katten Emil på Södertälje Katthem berättar


Hej, det är Emil på Södertälje Katthem.

Oj, oj, så mycket man har att göra som bloggkatt.  Jag har tassarna fulla hela tiden!

Flera av mina kompisar har det väldigt jobbigt för de mår inte riktigt bra. Flera av er har hjälpt dom med pengar för vården och det är vi så glada och tacksamma för. Men det händer saker hela tiden som vi inte berättar om så ofta.

Häromdagen fick vår hälsoansvariga larm om den kattunge som inte alls mådde bra och som hittats utomhus. Hon åkte dit genast och såg direkt att det inte fanns mycket hopp för den. Hon åkte direkt till djursjukhuset som gjorde samma bedömning. Den lilla kunde knappt röra sig. Vi vet inte om den blivit påkörd, misshandlad eller rent av svalt. Det är inte lätt för en liten kattunge att klara sig ensam ute. Den lilla fick i alla fall somna in i lugn och ro på djursjukhuset.

Igår fick blogghjälpen gå upp tidigt för hon skulle skjutsa en kompis till vettisen i Gnesta för den skulle operera bort tänder som var bedrövliga. På eftermiddagen åkte hon tillbaka för att hämta honom, men då hade det blivit lite komplikationer så hon fick vänta rätt länge innan de kunde åka hem. Idag mår han så bra man kan efter en operation och vi tror han snart kommer kunna leva ett bra liv utan ständig tandvärk.

Sen påstår "nån" som kallas hälsoansvarig, att det verkar som om jag har fått tandsten! Precis som om jag inte skulle märka om jag hade stenar i munnen. Det verkar helt onödigt att fundera mer på det tycker jag. Men det tycker visst inte den där hälsoansvariga. Vi får se vem som vinner.


6 kommentarer:

  1. Stackars lilla kattungen. Tur att blogghjälpen åkte dit och tog hand om den och att den fick somna in när det inte fanns mer att göra. Ingen skall behöva lida som den lilla ungen fick göra.
    Att operera bort tänder låter inte alls kul men ibland är det ju nödvändigt. Ni har i alla fall en bra vettis som hjälper till på bästa vis.
    Tandsten är inte kul det heller. Har man otur kan tänderna lossna till slut - så lyssna på hälsoansvariga du.
    Nospussar
    Ps. Vet du om nästa års medlemsavgift är bestämd ännu? Husse tänkte betala in den och nästa års avgift för försäkringsfadder. Ds.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym, det är alltid sorgligt när en katt måste somna in för att ingen tagit hand om den. Vår hälsoansvariga såg direkt att det skulle bli svårt att klara den här lilla. Du kan berätta för husse att medlemsavgiften för 2023 är oförändrad: Vuxna 250:-/år, Barn o Pensionärer 150:-/år. Viktigt att husse skriver att det gäller medlemsavgift, namn, adress och 6 första siffrorna i födelsenumret (som kommunen vill ha).

      Radera
  2. Nu blev det "Anonym" när vi skrev igen...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Aha, var det Björn som skrev. Märkligt att det blir så ibland.

      Radera
  3. Lita du på hälsoansvariga, hon kan sin sak!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ulrika, nja, ibland tror jag på henne, men det här känns ju inte kul.

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...