måndag 17 oktober 2022

Katten Emil på Södertälje Katthem berättar


Hej, det är Emil på Södertälje Katthem.

Ni kanske ser att det inte är jag på dagens bild? Men ni kanske känner igen honom i alla fall? Just det, det är Rafael som var bloggkatt före mig. Vi har fått en rapport från hans och Fenjas hem. Så här skrev matte och husse för några dagar sedan:

Igår var det fyra veckor sedan vi adopterade Fenja och Rafael så vi tänkte skicka en uppdatering. 

Båda kissarna har överraskat oss på olika sätt. Vi trodde Fenja skulle vara mer skygg och att Rafael skulle vara något mindre skygg. 

Rafael har i princip bosatt sig under soffan, han kommer fram på nätterna och kanske ibland på dagarna för att äta så länge det är tyst och lugnt. Det händer att han fräser om man råkar närma sig soffan lite för snabbt när han ligger under den. 

Fenja däremot är framme mycket, hon sover inte under soffan längre och försöker ofta få fram Rafael därifrån. När han väl kommer fram går hon direkt fram och buffar och trycker sig mot honom, det är väldigt gulligt! 🤗 

Fenja är fortfarande lite misstänksam mot oss men hon kan gå runt på skrivbordet när vi jobbar, sätta sig på armstödet när vi sitter i soffan och förra veckan hoppade hon upp i sängen och la sig vid husses fötter när han hade sovmorgon. Vi får absolut inte röra henne och hon vågar inte äta ur våra händer ännu, men när hon själv närmar sig oss kan hon ju faktiskt bli ganska närgången. Som ni ser på två av bilderna sitter Rafael på golvet och beundrar Fenja som sover i kontorsstolen, vi hoppas att även han snart känner sig lika trygg och vågar sova på fler ställen än under soffan.  😄 

 Vi tror att Rafael snart också kommer inse vilket kanonhem han fått, men det tar lite längre tid för honom bara. Fenja har tydligen redan börjat jobba på kontoret.

2 kommentarer:

  1. Det märks att Rafael och Fenja kommit till helt rätt hem. Snäll husse och matte som ger dem den tid de behöver. Kommer att bli jamarbra om en tid.
    Kul att se bilder på våra gamla bekanta Rafael och Fenja också!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Björn, vi är också jätteglada över att Rafael och Fenja fått ett sånt fint hem. Med tiden kommer de fatta vilket tur de haft!

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...