tisdag 26 april 2022

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar


Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem.

Vi tycker nästan alltid att de som vi har att göra med är snälla och trevliga. Men tyvärr finns det undantag förstås. Jag ska berätta om ett sånt nu. Det blir nog inte så rolig läsning så den som förväntar sig det ska nog sluta läsa nu.

För några månader sedan blev vi uppringda av en person som bad om vår hjälp att hämta några katter som bodde i ett hus där en nära anhörig blivit sjuk och flyttat. Man trodde det rörde sig om 3-4 katter men det var lite osäkert. Vi åkte till huset. Det var vinter, mörkt, kallt och halt. Det var inte helt lätt att få tillgång till huset men vi ville inte ge upp, för katternas skull. Vi fick direkt med oss två katter varav en var en dräktig hona, men insåg att det inte bara var att ”hämta katterna”. De skulle fångas in också. Det blev alltså till att åka och hämta fällor. Nästa dag när vi kom tillbaka satt en katt i en av fällorna. Den tog vi så klart med oss. Nästa dag satt ytterligare en katt i en fälla. Så höll det på i många dagar. Till sist räknade vi till 7 vuxna katter och snart födde den dräktiga honan 6 ungar. Det blev alltså totalt 13 katter som alla skulle vaccineras, kastreras och ID-märkas. En av honorna behövde dessutom genomgå en avancerad operation för nästan 9000 kronor.

Det gick några månader och när vi inte fått så mycket som ett tack från den nära anhöriga som bad om hjälp skickade vi ett brev med en faktura på de nästan 9000 som den ena katten kostat och skrev att vi tog för givet att h*n skulle betala detta. Vi fick ett synnerligen otrevligt svar där personen påpekade att vi inte kommit överens om nån ersättning innan det hela påbörjades och nån betalning kom inte ifråga!

Det är dessbättre ovanligt med så otrevliga personer som ber om hjälp. De brukar åtminstone vara tacksamma, även om de inte har råd att betala så mycket. Trots allt är vi glada att vi kunde rädda de här katterna. Alternativet att bli kvar i ett tomt hus vill vi bara inte tänka på.

Tur att inte alla människor är som den som jag berättat om idag.

2 kommentarer:

  1. För att inte uppfattas som lika otrevliga och elaka som den person du berättar om säger vi inget. Det räcker med att berätta att husse kokar inombords när han läser detta. Det gör vi också. *FRÄS* och *DUBBELFRÄS*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Björn, ibland får man bara bita ihop. Men fräsa kan man göra ändå!

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...