onsdag 19 januari 2022

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar


Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem.

Jag har jobbat väldigt hårt länge nu för att det ska bli lag på att alla katter ska ID-märkas.  Ja, jag har ju haft lite hjälp av andra också, bland annat SVEKATT. 

Det här beslutet har det skjutits på i många år. Det är väldigt konstigt att hundar anses så mycket värdefullare än vi katter, för där är det lag på ID-märkning minsann!

Så här står det på SVEKATTs fb-sida:

Svik inte katterna den här gången!
Vi har kämpat för detta i så många år nu. Och nu är den snubblande nära. Lagen om obligatorisk ID-märkning och registrering av katt. Den 24 februari ska riksdagen fatta beslut. En ödesdag för katterna. Ska katten äntligen få samma sociala status som hunden redan har sedan länge? Status som en älskad familjemedlem man tar ansvar för.
Risken är att stor att vi nu snubblar på mållinjen på grund av tre partier, Moderaterna, Centern och KD som alla motionerat om avslag på det nya lagförslaget. Motiven till varför man vill avslå förslaget skiftar något mellan partierna. Det som lyser igenom i argumenten är en okunskap om syftet med hela djurskyddslagstiftningen. Den ska vara till för att skydda djuren, inte människorna.
Läs SVEKATTs kommentarer till de tre partiernas motioner om avslag här https://www.svekatt.se/svik-inte-katterna-den-har-gangen/

 

Så håll tummar och tassar den 24 februari!

 

4 kommentarer:

 1. Vad har dessa partier för belägg för att rösta nej? Vad är det dom tycker är fel med att lagen genomförs?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ulrika, SVEKATT gjorde en enkät bland riksdagspartierna angående eras ställning i den här frågan. Du kan läsa på deras hemsida: www.svekatt.se

   Radera
 2. Vi skall komma ihåg att påminna husse om vilka partier det är som yrkar avslag när husse skall rösta i september. Fast det borde finnas en majoritet för förslaget utan dessa tre svikare om vi räknar rätt.
  Efter allt detta slit vore det hemskt om detta mycket nödvändiga förslag skulle fall på mållinjen.
  Nospussar
  Ps. Hoppas många gör som husse och är stödmedlemmar i SVEKATT. Ds.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Björn, jam, vi vet vilka partier vi inte ska rösta på i alla fall. Det vore verkligen ynkligt om man svek oss en gång till!

   Radera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Ibland har man ju såna där dagar då man bara måste få pusta ut en stund.  Det är väldigt mycket at...