onsdag 5 januari 2022

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem.

Nu hoppas både Fenja och jag att det är slut med smällandet för lång tid framöver.  Vi katter på katthemmet är inte de som lidit värst utan det är nog de som inte har haft nånstans att ta vägen. Vi tycker inte att nån behöver fyrverkerier och hoppas det förbjuds, inte bara i vårt land utan överallt. Lite kurage från våra politiker så är saken klar!

Vi har sett att många betalat sin medlemsavgift till oss också. Det är vi jätteglada för. Och ni anar inte så många av våra medlemmar som inte kan räkna rätt! Dom betalar in mer än vad det kostar att vara medlem. Jag har jamat till blogghjälpen på skarpen att hon inte får lära dom att räkna rätt! Apselut inte!

Sen har vi fått gåvor också från många snälla människor. Vi är så tacksamma för de gåvorna för då kan vi fortsätta hjälpa katter som behöver hjälp. Bra va?

En av de som skänkt pengar till oss är katten Sören Fernström. Många känner nog till honom. Han åker runt i landet på marknader med husse och matte och där får man klappa honom för 1 krona klappen. Pengarna skänker han sedan till katter och katthem. Han har snart samlat in 2 miljoner kronor som han delat ut! Vilken kompis!

4 kommentarer:

 1. Ja usch för fyrverkerier! Husse säger att det ofta verkar vara omogna "män" som fortfarande är på barnstadiet som gillar dem mest men att även många som verkligen är barn skjuter dessa vedervärdiga fyrverkerier. Då jamar vi: Var finns föräldrarna?
  Sören Fernström är en sann hjälte! Så mycket gott han gjort och gör! ❤️
  Vi hoppas nu alla djur och djurvänner får en god fortsättning på året och att dumviruset ger med sig även om det verkar mycket illa med det just nu!
  Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Björn, du har alldeles rätt. Föräldrar bör lära sina barn att fyrverkerier gör många djur rädda. Det kan väl inte vara så svårt?

   Radera
 2. Jag tänkte säga ungefär det som Björn skrev ovan. Han säger det mycket bättre än jag hade gjort, så jag håller bara med honom. Väl skrivet!
  God fortsättning alla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonym, bra om fler tycker som vi djurvänner gör!

   Radera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Ibland har man ju såna där dagar då man bara måste få pusta ut en stund.  Det är väldigt mycket at...