torsdag 21 oktober 2021

Katten Stina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Stina på Södertälje Katthem.Självklart hade det räckt med att titta in i vår bur

Igår hände hemska saker här på katthemmet! Det var så att vår vettis Emma från Gnesta Veterinärpraktik, var hos oss, som hon brukar vara en gång i veckan.

Nu hade ju vår hälsoansvariga fått för sig att hon skulle kolla både mig och Mario innan vi flyttar.  Självklart hade det räckt att bara öppna dörren till vår bur och titta på oss för att förstå att vi mår bra. Men så blev det inte.

För att inte stressa oss fick vi ett stick i nacken. Sen vet jag inte vad som hände för jag blev så sömnig. Samma sak hände med Mario. Emma tittade på mina tänder efter operationen och såg att det såg jättefint ut. På bilden ser ni att jag blev trött och sov en stund. Sen fick jag visst ett stick till med vaccin.

Marios öron undersöktes också. Han har ju ofta vax i öronen, men inga bakterier, så det är ingen fara. Hans klor blev klippta också. Sen plötsligt blev vi pigga igen.

Det var ju tur för vi har ju hur mycket som helst att göra inför lördagen. Matte har berättat för blogghjälpen att hon gjort förberedelser hemma och undrat vilken mat vi vill ha bland annat. Hon är jätteglad att få hem oss! Hoppas vi kommer motsvara hennes förväntningar. I början gör vi nog inte det, men så småningom!


6 kommentarer:

 1. Vad bra att både du och Mario är friska inför flytten. Det är väl klart att matte vill ert allra bästa med maten. Jag är övertygad om att ni kommer att motsvara hennes förväntningar på er. Om inte, så är det fel på matte och inte er. Er matte verkar vara jättebra, så det ska nog bli fint, ska du se.
  Glöm inte att uppdatera om hur det går för er. Vi är nyfikna på hur det kommer att gå. Dessutom är vi nyfikna på vilken ny bloggkatt som du kommer att välja och lära upp.
  Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonym, jag tror att matte är jättesnäll och förstår att vi behöver få lite tid på oss i nya hemmet innan vi vågar vara de vi egentligen är.

   Radera
 2. Ordning och reda som vanligt på ert katthem! Emma verkar vara en jamarbra vettis!
  Det är ju skönt för er matte att ni är i toppskick.
  Hon verkar väldigt väldigt snäll och hon kommer att ge er den tid ni behöver!
  Nodpussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Björn, nja, Emma är väl bra egentligen, men vi katter vill ju inte så gärna bli undersökta. Vi mår ju bra!

   Radera
 3. Lycka till finaste Stina och Mario med flytten och allt i erat HEMMA!
  Önskar Sven, Räkan, Cornelia och matte!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, Räkan, Cornelia och matte, tack för lyckönskningen!

   Radera

KAtten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Nu är det lördag. Då brukar vi numer ha Öppet hus både i butiken och på katthemmet. Ibland finns d...