fredag 29 oktober 2021

Katten André på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är André på Södertälje Katthem.

Nu ska jag börja berätta lite om mig själv.

Jag har haft ett eget, bra hem en gång i många år. Men så dog min människa och ingen i släkten kunde ta hand om mig och min kompis, så då fick jag komma till katthemmet.

Fast först skulle vi veterinärbesiktas. Vettisen sa att vi var friska båda två. Jag hade bara lite tandsten, men det var ingen fara. Det tyckte jag var konstigt för jag hade ganska ont i munnen. Dessutom kräktes jag slem, men det tyckte han inte heller var nåt konstigt.

Men sen fick vi flytta till katthemmet. Då undersöktes vi av deras vettis. Hon upptäckte direkt att jag hade FORL, en tandsjukdom som många katter får. Då fick jag dra ut de tänder som var angripna. Dessutom hade jag rejält med tandsten som också måste tas bort. Sen fick jag specialfoder för att jag kräktes. Då gick det över och nu mår jag bra.

Jag tyckte det var slarvigt av första vettisen och säga att vi var friska båda två, för det var vi inte.  Tänk om jag kommit till nån som trodde på det. Då hade jag fått gå där med min onda mun.

Nu berättar jag inte mer idag. Eller jo förresten. I morgon öppnar vi vår second handbutik igen! Fast det får bara vara 5 besökare inne åt gången så man kan få vänta lite på att få komma in. Men det är det värt!


Kan vara en bild av text där det står ”SÖDERTÄLJE KATTHEM Lördagen den 30/10 10 k1. 11-13 har vi öppet i var secondhand-butik Kom och fynda! Det finns bảde nya och gamla saker Max 5 besökare at gängen. Munskydd finns pả plats OBS! Katthemmet är stängt denna dag Endast secondhand-butiken är öppen Välkomna! Wedavägen 16 B Tel. 08 550 320 00”


5 kommentarer:

 1. Vad duktig du är som kan säga redan på första bloggen att secondhand-butiken är öppen idag, lördag. Tyvärr kan vi inte komma (vi bor långt från katthemmet), men vi hoppas ändå att många kan komma och köpa fina saker.
  Vilken bra vettis ni fick på katthemmet som upptäckte dina dåliga tänder. Fy skäms åt andra vettisar som inte vet något om detta vanliga tandproblem hos katter.
  Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonym, jam, Stina lärde mig hur jag skulle göra. Synd att du inte kan komma.

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Det var en mycket slarvig vettis! Det är tur att ni har en så bra som katthemmet anlitar (Emma). Inte är det kul att ha ont i tänderna.
  Tur att du mår bra nu!
  Vi blir jamarglad att secondhand äntligen kan öppna igen. Det behövs ju alltid pengar på ett katthem så varje peng som kan komma in är välkommen.
  Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Björn, jam, det var en riktig slarver! Hade inte mått bra om man lyssnat på honom.

   Radera

Katten Rafael på SÖdertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Som ni vet har vi haft och har mycket att göra här på katthemmet. Att vara bloggkatt är minsann in...