måndag 25 oktober 2021

Blogghjälpen har ordet

Så sitter man här igen med känslor som sticker iväg åt alla möjliga håll. 

Varken Stina eller Mario har haft ett riktigt hem nån gång. Det måste vara en omtumlande känsla för dom att få ett eget hem och det kommer så klart ta lite tid innan de vänjer sig. Dessbättre vet matte det. Hon har vana vid blyga katter. 

Både Stina och Mario har fått några intresseanmälningar var för sig tidigare men vi har inte velat sära på dom. Ni som sett bilder på dom förstår säkert varför. De har även fått nån enstaka gemensam intresseanmälan, men vi tror inte det skulle blivit bra, så det hemmet godkändes inte. Vi har hellre väntat på att rätt person ska dyka upp. Av erfarenhet vet vi att det sker rätt som det är och det är värt att vänta på och under tiden blir de väl omhändertagna på katthemmet.

Just nu känns det ganska tomt inombords. I deras bur på katthemmet har en annan katt flyttat in. Det känns lite märkligt eftersom vi är vana att se Stina och Mario i den buren.

Stina har förstås utsett en efterträdaren. Det är inte så lätt att nu försöka sätta sig in i en annan katts tänkande. Vi hoppas ni vill följa den nya kattens  väg till ett alldeles eget hem. Och än en gång: tack för era kommentarer och ert engagemang. Utan er känns det bara meningslöst att låta en katt blogga. 

6 kommentarer:

 1. Vi är så glada för både Stina och Mario och framför allt att de får ett gemensamt hem. De hör verkligen ihop ❤
  Nu ser vi fram emot att få träffa och lära känna den nya bloggkatten. Stina har säkert utsett en bra efterträdare
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 2. Att ni väljer hem med stor omsorg är bara ännu ett i raden på bevis att ni verkligen är ett SERIÖST katthem. Inte första bästa utan ett BRA hem. ❤️
  Givetvis kommer vi fortsätta följa den nya bloggkatt Stina utsett med omsorg!
  Kram till alla er på katthemmet!
  //Husse och gänget

  SvaraRadera
 3. Instämmer med Alice! Nu är det dags att hjälpa nästa bloggkatt att hitta sitt föralltidhem! Stor kram från klostermatte.

  SvaraRadera
 4. Vi håller alla tassar och tummar för att det ska gå bra för Stina och Mario. Vilken tur att de har fått en bra matte som förstår att katter är olika och är blyga/skygga. Vi ser naturligtvis fram emot uppdateringar från dem från nya hemmet.
  Dessutom är vi jättenyfikna på vilken bloggkatt som Stina har utsett och höra hennes eller hans historia. Det är inte lätt att ta över som bloggkatt, så vi förstår att det kan ta tid att bli varm i kläderna.
  Ett stort tack till blogghjälpen som hjälper till att skriva om vad som händer på katthemmet. Vi är många som verkligen ser fram emot att läsa bloggen varje dag, även om vi inte alltid kommenterar.
  Tack!

  SvaraRadera
 5. Visst läser vi bloggen, det är alltid trevligt och roligt att höra hur bloggkatten tycker livet på katthemmet är.

  SvaraRadera
 6. det är så fint att läsa vilken utredning ni gör, att ni inte i första hand vill bli av med ansvaret utan att ni försäkrar er om att nästa ägare kan ta över ansvaret och inte returnera katter. Bra att ni inte lämnade ut Stina & Mario till ägare som kanske inte passar till skygga katter. Klappar mig själv lite på axeln också, jag blev godkänd för ett par år sen när jag köpte två skyggisar/blygisar från er. Dom har det bra här! Fortfarande blyga, jag kan inte klappa dom när som helst och inte var som helst. Tror aldrig att dom blir knäkatter, men dom får vara som dom är. Men ibland kelar vi så att dom nästan dreglar! Dom är också till stor nytta, förra vintern dödade dom 8 möss som tagit sig in i vårt torp.
  Ser fram mot att följa nästa bloggkatt!

  SvaraRadera

Blogghjälpen har ordet

Så här såg det ut när Hanina flyttade till sitt nya hem i onsdags. Hon hade packat både filt och en leksak hon fått från blogghjälpen. Hoppa...