fredag 21 maj 2021

Katten Stina på Södertälje Katthem berättar


Hej, det är Stina på Södertälje Katthem.

Idag har vi lånat ut bloggen till blogghjälpen. Hon skriver så här:

Just nu känns det som om vi inte gör annat än berättar om sorgliga händelser och frågar om nån har en slant över.

Den här gången är det lilla F som råkat illa ut. Han kom till oss för några veckor sedan. Ena ögat var inte som det skulle och vid närmare undersökning märktes att det var ett hål i hornhinnan.
Vi tog honom förstås till en ögonspecialist och igår opererades han. Man sydde fast ett inplantat på hornhinnan. Sedan sydde man ihop ögonlocken sånär som på en liten glugg där han skulle medicineras - 8 gånger om dan. Detta för att inplantatet inte skulle stötas bort. Det kostade ca 15 000.
Vår hälsoansvariga hade honom under ständig uppsikt och igår kväll märkte hon att det sipprade ut en vätska ur ögonvrån. Hon ringde till djursjukhuset som sa att hon måste komma in med honom som idag. Hon var på plats med Lilla F kl 7. Två veterinärer undersökte honom och konstaterade att det inte gick att rädda ögat, utan det opererades bort. Det kostade ca 16 000.
Nu hoppas vi så klart att det inte blir några komplikationer. Han hålls fortfarande under ständig tillsyn av vår hälsoansvariga.
Lilla F kommer klara sig bra med bara ett öga när allt är läkt.
Som vi vet att ni förstår är drygt 30 000 kronor mycket pengar för vårt katthem, särskilt i dessa tider. Det känns verkligen hemskt att åter fråga om nån har en slant över till en av våra katter som behöver hjälp. I så fall är vårt swishnummer 12345 25408 och pg 389341-9. Skriv gärna "Lilla F" om ni gör en inbetalning.
Vi hoppas det blir lite lugn och ro en tid framöver nu, men vi är nog i fel "bransch" för att våga hoppas för mycket.
Tack för er förståelse.

5 kommentarer:

 1. Stackars lila F. 😢 Trösten är att han är på ett ställe som verkligen gör precis allt för att han skall bli bra igen. Vi håller verkligen allt vi har för att det skall bli bra i slutändan. Vi tror och hoppas det!
  Husse säger att han skall betala månadens räkningar och se om det kan bli en slant till att swisha till er.

  Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Björn, ja, Lilla F är i goda händer. Vi tror han snart kommer bli alldeles frisk, om än med bara ett öga.

   Radera
 2. Hoppas allt går bra med lilla F. Han är på rätt ställe för att få hjälp och katter kan säkert klara sig bra med ett öga. En del blinda katter klarar sig ju bra också.
  Naturligtvis försöker matte swisha en liten slant till lilla F.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonym, katter är fenomenala på att kompensera brister. Han kommer klara sig utmärkt med ett öga.

   Radera
 3. Jag heter Robert Knight, från Förenta staterna,
  Jag är skild från en son och min son heter Felix, han är 12 år nu,
  Jag hade en dålig upplevelse i mitt tidigare förhållande, det är en väldigt lång historia men jag kommer att förkorta det för att du ska förstå att vi ibland måste fatta ett personligt beslut för att få det som tillhör dig.
  Min fru skildes från mig för att gifta mig med en annan man som bodde i samma stad. Jag bad henne om ursäkt och jag bad henne att återvända till mig och till vår son,
  för några dagar sedan läste jag en artikel på förhållandeblogg publicerad av Maria Anderson från Sverige, hon delade en livsrelationsupplevelse på en blogg och hon skrev ut e-postadressen till Dr. Oduduwa Love Spell Caster som kan återställa trasigt kärleksäktenskap och få tillbaka tillbaka ex kärlekspartner inom 3 dagar.
  Jag trodde aldrig på magi, förrän min son sa att jag hellre skulle prova att få sin mamma hemma.
  Jag skickar ett e-postmeddelande till den e-postadress som anges på bloggen för att kontakta Dr. Oduduwa kärleksstav. Jag förklarade för honom allt som händer mellan mig och min före detta fru.
  Jag fick ett svarsmeddelande att han kan hjälpa mig att få henne tillbaka hem för att älska och lita på mig som mer än någonsin tidigare, jag försökte det och jag var glad att följa alla instruktioner från Dr.Oduduwa kärleksstav. Bara några dagar efter att jag fick ett telefonsamtal från min före detta fru Laura, bad hon om ursäkt för mig, Laura gick tillbaka hem, hon grät och ber om ursäkt till vår son Felix för att hon lämnat honom så länge.
  det fungerar som magi verkligen för det är så fantastiskt hur kärleksstav fungerar så effektivt inom tre dagar stavningsbön.
  Jag rekommenderade starkt alla som läser detta vittnesbörd och som genomgår förhållandeproblem att söka hjälp för att återställa sann kärlek och förtroende till kärleksförhållande. oavsett hur länge din partner lämnade dig kan de fortfarande återvända till dig.
  det fungerar för mig och så många andra har sagt bra kommentarer om den här stora mannen Dr. Oduduwa (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)

  SvaraRadera

Katten Emil på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Emil på Södertälje Katthem. Eftersom jag busade lite på förra inläggets bild så får ni idag en bild där varken jag eller Emilio ...