torsdag 13 maj 2021

Katten Stina på Södertälje Katthem berättar


Hej, det är Stina på Södertälje Katthem.

Idag har jag lånat ut bloggen till en av blogghjälpens katter, Emma. Hon har nämligen varit utsatt för ett oerhört övergrepp! Och övergrepparen är minsann ingen annan än - blogghjälpen själv! 

Så här berättar Emma:

Igår låg jag och vilade i godan ro. Så kommer blogghjälpen upp och klappar mig lite, sen tar hon ett snabbt grepp i nacken och lyfter upp mig och ner i transportburen! Jag protesterade naturligtvis högljutt genom att både fräsa, spotta och morra, men vad hjälpte det? Till saken hör att ingen får hålla fast mig. Jag ligger gärna i blogghjälpens knä och gosar men försöker hon hålla fast mig blir det panik. Blogghjälpen tror att det hänt nåt i mitt förflutna, innan jag flyttade hem till henne, som gör att jag

gör så här. Jag säger inget!

Nåjam, jag förstod naturligtvis att nåt hemskt skulle hända. Först hamnade jag på katthemmet. Aha, tänkte jag, jag får inte bo kvar hos blogghjälpen och mina kompisar där utan ska bo på katthemmet igen. Men sen fick jag åka med vettisen, som var på katthemmet, till hennes klinik. Där blev jag så trött att jag somnade. När jag vaknade hade jag lite ont i munnen. Jag hörde att de talade om att de opererat bort flera tänder. Jag har en sjukdom som heter FORL. Den hade jag innan jag adopterades av blogghjälpen så det gick inte att försäkra mig för den heller. 

När jag vaknat stod plötsligt blogghjälpen där och så fick jag åka i vår egen brummis hem. Där släpptes jag ut. Jag var ganska pigg, men blogghjälpen gav mig ingen mat. Hon trodde visst att jag hade ont i munnen och inte kunde äta på en stund. Efter nån timma blev jag hungrig och eftersom min kompis Sara nyss fått mat så åt jag upp det hon lämnat. Då först förstod blogghjälpen att jag kunde äta så jag fick en egen portion.

Det är klart att jag var sur på blogghjälpen en lång stund, men storsint som jag är har jag förlåtit henne. På bilden kan ni se att jag gjorde henne sällskap när vi fikade ute i det fina vädret. Vi gosade länge och väl. Jag äter bra och mår bra. Ska få lite smärtlindring senare idag så jag inte får ont.

Jam, så kan det gå i ett litet kattliv.


11 kommentarer:

 1. Men åååh! Får man göra så mot en liten katt?!? Verkar är inget att lita på - de stjäl alltid något ifrån en, som blod, testiklar, tänder, päls... you jam it! *klosterkatten Robin är upprörd*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och varför kallar man inte vettar för deras rätta namn - tjuvisar? Och svaret på första frågan är NEEEEJ!

   Radera
 2. Vilka äventyr hon hittar på blogghjälpen. Förstår verkligen om du blev orolig men inte kan det vara roligt att ha ont i munnen heller? Det var nog tur blogghjälpen lät dig följa med till katthemmet och vidare till vettisen.

  Sedan kan man ju undra hur hon kan låta dig halvt svälta ihjäl när ni väl var hemma igen? Tur att det fanns lite rester efter Sara som du kunde överleva för stunden på.

  Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Björn, jag har frågat henne om planen var att jag skulle välta ihjäl till råga på allt annat elände den dagen. Men det förnekar hon. Vet inte vad jag ska tro...

   Radera
 3. Nåjam, skönt ändå att bli av med onda tänder även om man som katt får stå ut med mycket.
  Jag brukar alltid kräkas och kissa och bajsa i transportburen i bilen på väg till och från vettisen de gånger jag måste åka dig (enligt matte). Man måste ju protestera så gott man kan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonym, klart du ska protestera! Själv var jag så chockat att jag glömde bort det.

   Radera
 4. Uschjam, att åka till vettisen är det absolut värsta jag vet, så jag har full förståelse för din indignation. Typiskt också att de ska överrumpla oss på det där viset, man får ju ingen ärlig chans till reträtt! Skönt att du överlevde i alla fall och mår hyfsat efter omständigheterna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lisa, jag tycker vettisar borde förbjudas att ta hand om katter! Och sån där överrumpling är ju åtalbar! När jag återhämtat mig alldeles ska jag nog stämma blogghjälpen.

   Radera
 5. Jag heter Robert Knight, från Förenta staterna,
  Jag är skild från en son och min son heter Felix, han är 12 år nu,
  Jag hade en dålig upplevelse i mitt tidigare förhållande, det är en väldigt lång historia men jag kommer att förkorta det för att du ska förstå att vi ibland måste fatta ett personligt beslut för att få det som tillhör dig.
  Min fru skildes från mig för att gifta mig med en annan man som bodde i samma stad. Jag bad henne om ursäkt och jag bad henne att återvända till mig och till vår son,
  för några dagar sedan läste jag en artikel på förhållandeblogg publicerad av Maria Anderson från Sverige, hon delade en livsrelationsupplevelse på en blogg och hon skrev ut e-postadressen till Dr. Oduduwa Love Spell Caster som kan återställa trasigt kärleksäktenskap och få tillbaka tillbaka ex kärlekspartner inom 3 dagar.
  Jag trodde aldrig på magi, förrän min son sa att jag hellre skulle prova att få sin mamma hemma.
  Jag skickar ett e-postmeddelande till den e-postadress som anges på bloggen för att kontakta Dr. Oduduwa kärleksstav. Jag förklarade för honom allt som händer mellan mig och min före detta fru.
  Jag fick ett svarsmeddelande att han kan hjälpa mig att få henne tillbaka hem för att älska och lita på mig som mer än någonsin tidigare, jag försökte det och jag var glad att följa alla instruktioner från Dr.Oduduwa kärleksstav. Bara några dagar efter att jag fick ett telefonsamtal från min före detta fru Laura, bad hon om ursäkt för mig, Laura gick tillbaka hem, hon grät och ber om ursäkt till vår son Felix för att hon lämnat honom så länge.
  det fungerar som magi verkligen för det är så fantastiskt hur kärleksstav fungerar så effektivt inom tre dagar stavningsbön.
  Jag rekommenderade starkt alla som läser detta vittnesbörd och som genomgår förhållandeproblem att söka hjälp för att återställa sann kärlek och förtroende till kärleksförhållande. oavsett hur länge din partner lämnade dig kan de fortfarande återvända till dig.
  det fungerar för mig och så många andra har sagt bra kommentarer om den här stora mannen Dr. Oduduwa (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)

  SvaraRadera
 6. Hej, jag heter NIRA SHALOM, jag är här för att sprida dessa goda nyheter till hela världen om hur jag fick tillbaka min ex-kärlek. Jag höll på att bli galen när min kärlek lämnade mig för en annan tjej förra månaden, men när jag träffar en vän som presenterar mig för Baba Wale da Wiseman, den stora budbäraren, berättade jag om mitt problem för Baba Wale om hur min ex-kärlek lämnade mig och även hur jag behövde få ett jobb i ett mycket stort företag. Han sa bara till mig att jag har kommit till rätt ställe där jag kommer att få mitt hjärtas önskan utan några biverkningar. Han berättade för mig vad jag behöver göra, efter att det var gjort, under de kommande 2 dagarna ringde min kärlek mig i telefon och sa förlåt för att jag levde innan nu och även under nästa vecka efter att min kärlek ringde mig till vädja om förlåtelse, jag kallades till intervju i mitt önskade företag där jag behövde arbeta som handledare. Jag är så glad och överväldigad att jag måste berätta detta för hela världen om hur Baba Wale hjälper mig att uppfylla mitt hjärtas önskan. Baba Wale är specialist på alla typer av trollformler och god magi. Om du behöver någon form av hjälp, kontakta Baba Wale på följande e-postadress: babawalewiseman01@gmail.com Whatsapp: +12544131991 Tack mig senare

  SvaraRadera

Katten Emil på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Emil på Södertälje Katthem. Eftersom jag busade lite på förra inläggets bild så får ni idag en bild där varken jag eller Emilio ...