måndag 10 maj 2021

Katten Stina på Södertälje Katthem berättar


Hej, det är Stina på Södertälje Katthem.

Hoppas ni har det bra allihop. Vi har det rätt OK men nu blir det ju varmare ute. Då längtar vi ännu mer efter vårt egna för-alltid-hem så klart.

Jag har ju bott här ett tag och sett hur många kompisar redan fått flytta. Ofta såna som är gosigare än jag. Jag skulle faktiskt vilja vara gosig, men jag vågar inte! Inte ännu.

Blogghjälpen brukar säga att om jag fick ett eget hem där nån förstår att jag behöver lite tid på mig, så skulle jag nog bli jättegosig.

Vet ni - det tror jag faktiskt också. Bara nån ville ge mig chansen...

 

8 kommentarer:

 1. Så klart att du kan gå från skyggis till tryggis!
  Till alla 2-beningar som läser och skriver skulle jag vilja lyfta en sak; idag lyssnade jag på P3 eftermiddag med bl a Linnea Wikblad som programledare. Hon är rolig och bra på sitt jobb! Hon berättade en anekdot om att katten hon har var "hittekatt", hon upptäcktes på en motorväg långt från civilisation, alldeles för ung för att lämna mamman och hon var smutsig och luktade gödsel. Jättebra att Linnea räddade hennes liv, verkligen. Sen fortsätter Linnea med att berätta att hon sökte efter ägare och att ungen säkert råkat trilla ur en transportbur. I programmet får hon ett sms om att det finns människor som slänger ut oönskade katter från bilen. Det trodde hon inte på! Att det nog var en lite äldre "lantis" som skrev, som inte hade förstått att idag finns Blocket, folk behöver inte dränka katter längre, man kan skänka bort eller sälja (och t o m tjäna en peng som en annan programledare inflikade).
  Där var jag faktiskt tvungen att stänga av radion.
  Linnea gjorde bra som blev en ny bra matte åt katten, men att denna okunskap ändå finns kvar förvånar mig.
  Kanske någon av er lyssnade färdigt? Jag hoppas så på att hon ändrar sin inställning. All cred till Linnea som verkar vara en bra djurägare, men det blir svårt att ändra normer när man sänder sån här skit (rent ut sagt) på bästa sändningstid.
  tack för att ni orkade läsa ända hit, när jag "ordbajsar" och blir irriterad.
  //Ulrika

  SvaraRadera
  Svar
  1. En del har svårt att ta till sig nya kunskaper. Kunskapen att det finns de som kastar ut katter från bilar är tyvärr inte ny, men jag hoppades nog också att lite fler lärt sig att man ska kastrera sin katt istället för att ännu fler oönskade ungar föds. Men jobbar man på ett katthem vet man tyvärr hur verkligheten ser ut...

   Radera
 2. Vi nickar instämmande med det Ulrika skriver här ovanför. P3 lyssnar vi aldrig på och det var nog lika bra för även om Linnea var klok och ansvarsfull så tog den andra dumskallens kommentar tyvärr udden av mycket av det goda.
  En del människor lär sig uppenbarligen aldrig.
  //Husse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Björn, ja det är sorgligt att vissa kan vräka ur sig vad som helst i media. Det är så okänsligt att säga att man kan sälja katter och tjäna en slant. Jobbar man på ett katthem vet man verkligen att man inte tjänar en slant på att adoptera ut katter. Utan snälla och kloka gåvogivare skulle vi inte kunna hjälpa hemlösa katter.

   Radera
 3. Hoppas alla förstår mitt förra inlägg - det blev lite virrigt.

  SvaraRadera
 4. Det är väl klart att du också kommer att få ett fint hem. Det är värt att vänta på bara din familj. Den kommer ska du se.


  Håller med vad Ulrika och Björn säger ovan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonym, jag hoppas du har rätt. Tänk om det en dag står nån här som säger "Stina vill jag adoptera". Drömmer...

   Radera

Katten Emil på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Emil på Södertälje Katthem. Eftersom jag busade lite på förra inläggets bild så får ni idag en bild där varken jag eller Emilio ...