måndag 17 december 2018

Katten Bobby på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Bobby på Södertälje Katthem.

I lördags hade vi som vanligt öppet hus. Det kom många snälla människor och besökte oss. Det köpte dukar av oss katter och betalade som vanligt alldeles fel - men rätt kan man ju säga. Fast de köpte mycket annat också i vår butik.

Fast egentligen var det andra saker som jag tyckte var bättre faktiskt. Jag fick flytta ut från karantän och fick tillbaka min egen filt! Det var lite läskigt att flytta så där, men nu bor jag i en egen bur i kattsalen till att börja med. Bäst att ta det lite lugnt så jag inte blir dålig i magen igen. Det var inget kul.

Jag har tänkt på en sak idag. Det är på dagen 100 år sedan det blev allmän rösträtt i Sverige.  Alla vuxna får rösta. Men inte vi katter! Det är verkligen på tiden att vi får jama vad vi tycker så det blir nån ordning här i landet! Om vi fick rösträtt skulle vi rösta på det parti som skulle se till att alla katter blev ID-märkta och registrerade och att alla katter som inte används i kontrollerad avel kastrerades. Sen skulle det bli ordentliga straff för dom som är dumma mot oss! Inte som nu, när det nästan aldrig blir nåt straff för djurmisshandlare.

8 kommentarer:

 1. Så skönt att du är tillbaka! Och sin egen filt är ju alldeles extra bra. Visst vore det bra om katter fick rösta, då skulle det bli många kloka saker som händer. Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, jam och vi har inga dumma vapen som vi kan kriga med heller.

   Radera
 2. Åh vad glada vi blir när vi läser att du fått flytta från karantänen nu! Jamarbra!
  Det vore dessutom jamarbra om djurens situation någon gång kunde få vara med i olika insamlingsgalor i TV och radio.
  Husse ser mycket på engelsk TV och där har en av kanalerna en stor gala där de samlar in pengar till djur som har det svårt.
  Det vore något för svensk TV att ta efter.
  Om vi sedan kunde få till obligatorisk ID-märkning och registrering av katter och HÅRDA straff för de som gör djur illa skulle det vara riktigt jamarbra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Björn, det verkar som om svenska TV är lite efter sin tid, liksom svenska myndigheter när det gäller djur. Tänk om nån skulle ordna en gala i TV för oss!

   Radera
 3. Hurra för att vara i kattsalen igen, men ta det nu lite lugnt!? Hugg inte i på en gång med allt du ser måste åtgärdas!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, nä, jag försöker ta en sak i taget nu. Måste vara rädd om mig säger blogghjälpen.

   Radera
 4. Det låter riktigt bra att du är tillbaka i kattsalen med din egen fina filt. Och kattlig rösträtt vore inte så dumt. Jag skulle rösta på samma parti som ni katter. I övrigt tycker jag Björns kommentar låter intressant. Varför har inte vi i Sverige insamlingsgalor till djur? I det här landet görs knappt någonting för djur. Det bara pratas och pratas år ut och år in. Tycker det verkar som om politikerna är rädda för hela frågan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marie, våra politiker är rätt fega när det gäller djur. Varför förstår jag inte, men de fortsätter skydda djurplågare och struntar i djur som far illa på olika sätt.

   Radera

Katten Rafael på SÖdertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Som ni vet har vi haft och har mycket att göra här på katthemmet. Att vara bloggkatt är minsann in...