tisdag 11 december 2018

Katten Bobby på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Bobby på Södertälje Katthem.

Under tiden jag har bott i karantän har jag ju haft mycket tid att tänka. Jag är ibland orolig för hur vi ska få ihop pengar till alla katter här. 

I lördags till exempel tog vi emot 6 katter från ett ställe där det fanns alldeles för många katter. En av katterna fick åka till djursjukhuset direkt. Den hade en skada på ena baktassen. Den måste rengöras och sys och katten fick stanna kvar på djursjukhuset över natten. Idag fick hon åka tillbaka eftersom hon kissat blod. Vi håller tummarna för att det är nåt ofarligt, men hon måste förstås kollas.

Två av de andra katterna är magra och bleka. De skulle annars ha kastrerats idag, men de måste äta upp sig först.

En annan av katterna väger bara 1,85 kilo. Det är inte mycket för en katt - men det värsta är att hon är högdräktig! Tänk att det ligger två ungar i en så liten kropp, det har vi sett efter röntgen och ultraljud. Hon bor nu hemma hos vår hälsoansvariga som har koll på henne dygnet runt. Risken för komplikationer är tyvärr överhängande.

Som bloggkatt vet jag ju att sånt här kostar många pengar. Jag har därför beslutat att vi ska starta en fadderverksamhet för försäkringar åt oss katter. På vår hemsida kan man läsa mer om hur man går tillväga. Så här står det:

Försäkringsfadder

Alla våra katter är försäkrade i Agria. När en katt flyttar kan den som adopterar katten välja att ta över försäkringen, eller välja ett annat försäkringsbolag.
Så länge katten bor på katthemmet betalas premien av katthemmet.
Vi erbjuder nu både privatpersoner och företag att bli försäkringsfadder. Du väljer då ut en katt som är ledig för fadderskap och betalar 300 kronor per halvår för just den katten. Ditt namn kommer att stå på kattens presentation både på katthemmet och på vår hemsida.  En katt kan bara ha en fadder, däremot kan en person vara fadder åt flera katter. Erlagd premie återbetalas ej.
Om katten får ett hem under tiden du är fadder kommer katthemmet att kontakta dig och erbjuda dig att föra över fadderskapet till en annan katt.
För mer information, eller om du vill anmäla dig som fadder, vänligen kontakta katthemmet via mail: fadder@sodertaljekatthem.se eller ring: 08 550 32 000.
VÄLKOMMEN som försäkringsfadder!

Blogghjälpen  har anmält sig som fadder åt en av mina kompisar, Benny. Ni kanske undrar varför hon inte valde mig. Jo, vi kom fram till att kanske fanns det nån av mina kompisar som följer bloggen som skulle vilja vara fadder åt mig? I så fall kan ni bara maila till fadder@sodertaljekatthem.se och anmäla er samt betala in 300 kr till vårt pg 389341-9 och ange vilken katt ni vill vara fadder åt och när ni betalat in. Tänk vilken fin julklapp det skulle vara åt oss. Om jag blir upptagen så finns det kompisar som behöver fadder.

8 kommentarer:

 1. Jamarns vilken bra idé! Naturligtass vill vi bli försäkringsfadder! Vi skall genast jama till matte att sätta in pengar och Maila er!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, jam, när man får gott om tid att tänka kan man komma på bra idéer.

   Radera
 2. Vilken bra idé med försäkringsfadder! Tror att det kommer vara många som ansöker om att vara det. Vi ska givetvis jama till matte att hon ska bli fadder. Nu håller vi tassarna för att alla våra kompisar ska bli friska snart. Och en extra tass hålls för den lila havande tjejen. Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke, Molle och Mary, jag hoppas många ställer upp och hjälper oss med försäkringarna! Det betyder mycket för oss katter.

   Radera
 3. Vi håller alla tassar vi har för att det ska gå bra.
  Vilken strålande idé med försäkringsfadder!
  Vi jamar genast till matte att fixa det.
  Självklart vill vi vara fadder till Dig men gissar att du redan har fått en fadder.
  Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, vad snällt av er att ställa upp. Jo, jag tror att jag redan har en fadder, men det finns många kompisar som behöver en också.

   Radera
 4. Det var en riktigt fin idé du beslutat om. Givetvis ska vi jama till husse att gå in och välja en kisse att bli fadder åt.
  Han har inte så många pengar men till att vara fadder åt en kisse räcker det för det har vi bestämt.
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Björn, ingen ska känna sig tvungen att bli fadder, men vi är så tacksamma för de som kan.

   Radera

Katten Emil på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Emil på Södertälje Katthem. Nu har jag varit bloggkatt flera dagar! Det är ju inte så svårt egentligen. Bara att berätta vad jag...