måndag 3 december 2018

Katten Bobby på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Bobby på Södertälje Katthem.

Jag bor fortfarande kvar i karantän.  Jag mår lite bättre, men man vill vara säker på att jag är alldeles frisk innan jag får flytta tillbaka till kattsalen.

Vi hade en bra lördag igen. Våra juldukar gjorde succé även den här helgen. Och jag kunde ännu en gång konstatera hur tokigt, men bra, våra vänner räknar. De dukar vi sålde skulle kostat 259,86 men vi fick in 1600 kronor bara på dukarna! Och vet ni vad? Vi har flera kvar. De kommer vi sälja så länge vi har några kvar fram till jul.

Men allt är inte så kul. Vi har några sjuklingar också. En kompis fick åka in akut till djursjukhuset i lördags för han hade förstoppning. Han fick ligga kvar över natten med dropp. När han skulle hämtas på söndagen hade en annan kompis insjuknat så han fick läggas in istället. Han hade kräkts och hade bara 36 i temp, vi katter bör ju ha över 38 grader.

Tyvärr händer det lite då och då att vi kommer in i perioder då flera av oss inte mår bra. Det är ju inte så konstigt att vi blir sjuka eftersom nästan alla blivit illa behandlade och fått dålig mat innan vi kom hit.

Vi hoppas i alla fall att alla, inklusive mig själv, snart blir alldeles friska.

10 kommentarer:

 1. Det är bra att era besökare fortfarande inte har lärt sig att räkna.
  Jag hoppas innerligt att både du och dina kompisar snart är helt friska så ni kan leka o ha roligt ihop till julen, som snart är här.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, jam, vi hoppas allihop att vi ska få en riktigt bra jul.

   Radera
 2. Det är tråkigt med sjukdomar! Som tur är finns det ju många duktiga vettisar och bra mediciner (även om de smakar blä).
  Det är bättre du stannar lite längre i karantän så du är helt frisk när du flyttar ut till kompisarna i kattsalen igen.
  En sak som är väldigt bra är att dukarna är en jamarsuccé och att tvåbeningarna har så svårt att räkna. Hihi
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Björn, jam tycker faktiskt att det är ganska OK att bo i karantän. Det är lugnt där för det mesta.

   Radera
 3. Hihi det är ju jamarbra att inte tvåbeningarna kan räkna rätt (på ett bra sätt). Hoppas att det kommer in mycket mer pengar på dukarna. Låter inte roligt att ni turas om att bli sjuka. Men skönt att ni kommit in i värmen och får all hjälp som går att få. Nu önskar vi att ni alla blir friska snart Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke, Molle och Mary, vi har alla haft tur som fått hjälp. Tänk om vi hade haft det som vi hade det förut! Då såg ingen oss och brydde sig inte om ifall vi inte mådde bra.

   Radera
 4. Vad kul att era dukar gör succé! Fast det är klart när det är ni som ordnat försäljningen och sätt priser.
  Vi håller tassarna för dina kompisar och naturligtass även för dig
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, vi räknar noga ut vad dukarna ska kosta ska du veta. Det är inte bara att sätta vilket pris som helst!

   Radera
 5. Så glad jag blir att det kommer in många pengar till er, för att vara på sjukhus är inte gratis, minsann! Håller tassarna för att det snart ska bli en lugn period när ni alla är friska och mår bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, vi längtar också efter lugn och ro - men vi vet av erfarenhet att rätt som det är måste nån till vettisen.

   Radera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Jag ska börja med att hälsa från Lilleman och hans kompisar som har ont i sina munnar. Efter Lille...