torsdag 26 oktober 2017

Katten Tessie på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Tessie på Södertälje Katthem.

Idag på öppet hus var blogghjälpen inne i min bur. Vet ni vad hon gjorde? Hon klappade mig helt fräckt på svansen!!

Men nu har jag fått nog. Så här ska det inte få gå till. Jag vet att många andra katter har det likadant så nu har jag bildat

#MJAUTOO!

Där kan alla ni som blivit utsatta för de övergrepp jag nästan dagligen blir utsatt för gå in och protestera.

Jag kommer hänga ut blogghjälpen  överallt av bl a följande skäl:

 • övergreppen har pågått i många år
 • det är många katter som blivit utsatta
 • hon har ingen insikt om vad hon ställer till med
 • hon visar ingen ånger över vad hon gjort
 • risken att övergreppen fortsätter är stor
 Jag föreslår att ni som upplevt liknande händelser - och jag vet att ni är många - hänger ut era förövare så det blir ett stopp på det här oskicket!


14 kommentarer:

 1. Oj, sorry men nu gjorde nog blogghjälpen en miss. Det känns inte kvinnovärdigt att jämföra sexuella övergrepp/trakasserier med att "tvångsklappa" en katt med kärlek. Det känns inte heller så värdigt att göra ett ironiskt skämt av metoo-kampanjen. Många katter lider, men inte av volontärers närkontakt, många kvinnor lider av mäns makt över dom. Jag hoppas att blogghjälpen tar bort det här inlägget.
  Med vänlig hälsning
  Utsatt Kattkvinna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte för vana att bemöta inlägg på ett personligt sätt, särskilt inte när motparten är anonym, men nu gör jag ett undantag. Vi är alldeles för många som på olika sätt och i olika grad blivit föremål för övergrepp. Vi hanterar det olika. Jag avskyr övergrepp av alla slag mot djur och människor. Jag har dessutom en blogg. Där skriver jag sånt som jag i min fantasi kan tänka mig att den aktuella bloggkatten tänker och tycker. Igår tänkte jag att Tessie mycket väl skulle kunnat tänka så som jag skrev. Min blogg har jag haft sen april 2009 och det har nog blivit några tusen inlägg. Aldrig tidigare har nån tyckt sig ha rätten att påpeka att jag inte ska skriva vissa saker. Jag beklagar både att du uppenbarligen blivit utsatt och att du uppfattat mitt inlägg på det sätt du har. I övrigt kan jag bara tipsa om att det kanske är bättre att läsa andra bloggar än min. Jag kan inte lämna några som helst garantier för att jag i fortsättningen kommer skriva sånt som tilltalar alla. /Blogghjälpen

   Radera
 2. Idag får husse låna plats här och skriva själv till att börja med: Jag tycker Mjautoo var roligt! Meetoo är jätteviktigt men det får inte vara så tabu att man inte kan le åt andra saker som är skrivna med glimten i ögat och bara anspelar på namnet. Då riskerar det att slå tillbaka på det väldigt viktiga Meetoo, i alla fall från början, var tänkt att vara. Nu börjar en del blanda in politiska åsikter i det också och det kan ju inte vara meningen att göra politik av att hjälpa oss att rensa samhället från avarter som tafsande och ohyfsade män (och faktiskt även enstaka kvinnor såg jag i ett inslag i SVT).
  Nu får inte husse skriva mera! Jam tycker Mjautoo är ett jamarbra initiativ. Att ta sig friheter och bara klappa på svansen är inte okej. Om det inte är förenat med en godisranson förstås... 😉
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Björn, blogghjälpen tackar för stödet. Hon blev ganska frustrerad över det första inlägget. Det där med godisranson behöver blogghjälpen få höra ofta. Hon verkar ha väldigt svårt att förstå det.

   Radera
 3. Majtoo! Matte tar sig vissa friheter och klappar oss fast vi inte vill. Hon tom pussar oss på huvudet, men då är det nog! Då åker tassen upp och vi försöker mota bort henne. Tänk att tvåbeningar kan ta sig friheter utan ett godkännande. Tror på kattvokat och massor av godis som ersättning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke, Molle och Mary, ni känner ju alla till blogghjälpen eftersom ni bott på katthemmet. Tråkigt att matte beter sig lika tokigt.

   Radera
 4. Mjau, då. Jag tyckte också Mjautoo var roligt och håller helt med Björn att man måste le åt saker som är skrivna med glimten i ögat.

  Jag tycker du ska införa godiskrav, helt enligt vad Björn föreslår. En snudd på svansen = en godisbit. En lite större klapp på svansen = minst 5 godisbitar. Klapp på kinden = så mycket godis jag vill ha under en veckas tid.

  F.d. hemlös som tillåter klapp överallt men som trots det inte får tillräckligt med godis.

  SvaraRadera
 5. Anonym, det känns väldigt bra att få en lista på godisransoner för olika klappar. Det ska jag minsann visa blogghjälpen!

  SvaraRadera
 6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 7. Vi börjar om. vi tycker också att det var fyndigt! Det betyder ju inte att man inte sympatiserar med Meetoo.
  Och som katt är vi säkra på att Mjautoo är jätteviktigt.Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, övergrepp är aldrig rättfärdigat, vare sig det sker mot djur eller människor. Vad vi uppfattar som övergrepp kan variera. Tessie uppfattade det på det här sättet.

   Radera
 8. Jag tycker det här blogginlägget var riktigt fyndigt skrivet, och jag satt med ett leende när jag läste det. Jag tror att "den anonyma" tolkade bloggen helt bokstavligt, och inte uppfattade hur skickligt blogghjälpen balanserade Tessies tankar med både humor och allvar. Enligt min mening förringas kampanjen #metoo inte ett enda dugg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustavs matte, tack för stödet. De som följt min blogg förstår nog hur jag menar.

   Radera
 9. Fast mjau tillbaka-kaka på er! Om blogghjälpen inte tycker att det är en politisk fråga, eller om hen inte vill ha några negetiva kommentarer, så skriv inte några politiska kommentarer heller. Låt det vara en katt-blogg. Allt är politiskt, det gäller lite, för gamla människor, typ män typ Björn, att hänga med, men det kan vi också skita i. Men vad skönt det vore om det bara var en katt-blogg!

  SvaraRadera

Katten Gitte på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Gitte på Södertälje Katthem. Nu börjar man minsann märka att det närmar sig midsommar. För de kompisar som redan har egna he...