fredag 26 juli 2013

Katten Freddy på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Freddy på Södertälje Katthem.

Jahajam, idag kom alltså blogghjälpen. Det syntes på långt håll att hon förstått att hon gjort fel igår när hon inte var på katthemmet.

Men hon hade godis med sig, och storsint som jag är förlät jag henne. Vi jamade en stund om lite av varje, men sen kom vår vettis, och då måste hon hjälpa till att ta tass om andra kissar.  Till min lättnad ser jag att alla överlevt.

Sen har jag läst i Länstidningen i Södertälje om att Svekatt JO-anmält Länsstyrelsen för hanteringen av många katter i Nykvarn som avlivats, istället för att kastreras.


 Nu är tjejerna i fredagsgänget här. Hoppas jag får godis av dem också. De brukar vara snälla. Fast det brukar faktiskt alla vara mot oss katter. Annars skulle de nog inte jobba här.

6 kommentarer:

  1. Det är horribelt att länsstyrelsen uppmuntrar en privatperson att skjuta hundra katter! Det vi reagerade mycket på var att han skulle ha skjutit 30-40 katter vid ett tillfälle men att flera blivit rädda och sprungit bort. Vad gjorde han med de 30-40 katterna för att de inte skulle springa bort? Vart hade han dem och var sköt han dem? Det normala är att skjuter du 1 djur så springer alla andra. Varför kunde inte de springa iväg? Jag vill inte ens tänka på vilken panik de måste ha haft när de förmodligen fick se på när en efter en av deras kompisar skjuts ihjäl och det är inte lätt att få in ett dödande skott på en panikslagen katt som inte är still, så hur många skadeskjuts först? *gråter*
    Sen är det ännu mer horribelt att en sån människa inte fått djurförbud för resten av livet utan har ett stort antal katter igen.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alice, man kan helt enkelt inte tro att det här är sant. Men det är det!

      Radera
  2. Jättebra att det är anmält, såg att det fått uppmärksamhet på flera ställen. Det är på tiden för så här ska det ine då vara. Nosbuff

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dui och Deco, hoppas det händer nåt bra nu i alla fall, så inte fler katter behöver lida i onödan.

      Radera
  3. Bra att det är JO-anmält !
    Håller tassarna för att det leder nån vart också !!
    P.S Var ju bra att Blogghjälpen hade dåligt samvete och hade gottis med sig :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kjelle Bus, ja, nån måste föra vår talan också!

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...