måndag 15 juli 2013

Katten Freddy på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Freddy på Södertälje Katthem.

Det har inte hänt så mycket idag. Ibland är det skönt att det inte gör det.

Jag vet att en av mina byggkompisar, Pierre ska lägga fina plattor ikväll på trappan utanför vårt katthem. Det har inte sett så snyggt ut där på sistone, och på vintern har det varit livsfarligt att gå där. Därför har jag jamat med Pierre att han ska fixa det. Jag vet ju att han kan, eftersom det är han som lagt alla klinkers och kakel på vårt fina katthem.

Annars är det väl mest Klosterkatterna jag tänkt på idag. Deras matte har ju satt ut en fälla för att deras Assar ska gå in i den. Han har varit på rymmen mer än en månad nu, men häromdagen var han synlig, inte så långt hemifrån.

Då satte deras matte ut fällan där han blivit sedd. Assar ville inte gå in ännu, men en annan kisse gjorde det. Sen la Klosterkatternas matte ut bild på den katten på Catbook. Då svarade en kvinna som bodde flera mil bort att katten liknade hennes katt, som varit bort i 4 år! Hon kom hem till Klosterkatterna och kan ni tänka er - DET VAR HENNES KATT! Hon blev så glad så hon grät.

Tänk om alla som fick tillbaka sin saknade katt blev lika glada. Nu bor katten hemma hos sig igen. Sånt blir man glad av.



10 kommentarer:

  1. Visst blir man tårögd av lyckliga slut!

    =^.^=

    Nosbuffar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hjulia Huller om Buller, jag tycker alla försvunna katter skulle hittas av sina ägare!

      Radera
  2. Det var en magisk kväll igår kväll, när vi fick klart för oss att allting stämde! Matten satt med sin älskade katt i famnen och grät, hon hade aldrig slutat hoppas men vågade inte tro att hon skulle få återförenas med sin misse efter så många år... nu lovade matten att ta sin pälskling till veterinären för hälsokoll, pälsvård OCH ID-MÄRKNING. Känns så bra att ha kunnat ge en hjälpande tass! *kurrar*

    Tass från Imma, som är stolt över sin matte idag.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Klosterkatterna, ni har alla anledningar att vara nöjda med era mattar. Det har gjort så mycket gott för er katter (och för många människor också, för den delen).

      Radera
  3. Så bra att ni får hjälp så det blir fint ute också. Nu håller vi tassarna för att Assar knallar in i fällan så han kommer hem snart.Nosbuffar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dui och Deco, ja nu när vi fått så fint inne måste det ju bli snyggt utanför också.

      Radera
  4. Visst var det en fankattisk historia om katten som klostermattarna fångade in! Tänk vad glada både missen och matten måste vara! *kurr* Nu hoppas vi på att Assar kliver in i fällan också. Kul att ni skall få trappan fixad och du kan ju övervaka allt från ditt fönster så att de följer dina instruktioner.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alice, jag håller tassarna för Assar nu. Tänk vad skoj det skulle vara att få läsa att han kommit till rätta!

      Radera
  5. Jam, det var en lycklig historia med katten, trots att det inte var Assar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sippo, jag tror Assar är på G också! Han ville bara vara lite artig och låta den här kissen få komma hem först eftersom hon varit borta så länge.

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...