tisdag 10 april 2012

Katten Ninja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

Idag blir det lite lip igen. Ni vet ju att jag berättade att jag var med i ett reportage i Expressen i söndags. Jag tycker det var ett jamarbra reportage på ett sätt, men en sak var jamardum. Nämligen att en som är högt uppsatt i en "djurskyddsorganisation" säger i reportaget att "i vissa fall är katterna så förvildade att vi aldrig får ordning på dem och efter ett antal veckor får man då låta dem somna in". 

Det är flera som reagerat starkt på det uttalandet, inte bara jag. Så idag har vi och flera andra katthem skrivit till den som gjort reportaget och bett dem ta in rättelse där vi säger att vi tar starkt avstånd från uttalandet och att vi tillämpar en no-killpolicy. Med rätt kunskap om förvildade katters behov kan alla katter få ett gott liv.

Hoppas de tar in det i tidningen också.

18 kommentarer:

  1. Hoppas verkligen de tar med detta i tidningen !
    Som sagt det var ju jättesnällt av de att uppmärksamma er på katthemmen men det blev ju tokigt när den där personen fick uttala sig och man då kan tro att tex ert katthem håller med henne.

    Men de är väll skyldiga att ge er en rättelse känns det som?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kattfamiljen, man blir ju förvånad och ledsen när man ser att en person som säger sig skydda djur kan uttrycka sig så.

      Radera
  2. Den måste de ta in, för ni ska ju inte drabbas av att någon knäppkänga till tvåbening inte vet vad h*n snackar om. *stampar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sippo, jag hoppas de tar in det - men jag är inte säker.

      Radera
  3. Hoppa verkligen de tar in det! Förstår inte hur en del har hamnat där de har hamnat dvs. fel! Nosbuff

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dui och Deco, en del har tydligen väldigt svårt att hänga med i utvecklingen - det är nog bara att konstatera.

      Radera
  4. Håller tassarna hört för att de tar in det i tidningen!
    Jag förstår inte vad såna människor gör i djurrättsorganisationer om de inte har några kunskaper alls om katter och de skall absolut inte uttala sig om saker de inte vet något om! *stampar med tassarna* Vi är många katter som är hur tama och gosiga som helst idag, men som enligt deras policy hade varit döda idag. Varför skulle inte vi vara värda lika mycket som alla andra?
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alice, man undrar ju hur de fått sina jobb. Vilka egenskaper krävs för att bli generalsekreterare i ett djurskyddsförbund?

      Radera
  5. Vad den där personen var att "att få ett bra liv för de s.k. vildkatterna är för komplicerat för mig och tar alldeles för lång tid, så jag struntar i att jobba för dem". Men i stället ville h*n få det att låta som om det var för kattens bästa. Hundrafaldigt BU! Hoppas tidningen tar in en rättelse, och som syns!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gustav, ja det är alldeles bedrövligt. Skönt att det bildas starka motparter till det där "djurskyddsförbundet". Alltså ett förbund som verkligen jobbar för att skygga djur. Även skygga såna.

      Radera
  6. *ryser* De bara måste ta med det i sin tidning så de inte får det till att alla ni står bakom det hemska uttalandet. Jag önskar att dem kunde förstå bättre och verkligen jobba för att ge alla en ärlig chans jag.. Blir alldeles rysfärdig när jag läser och hör om såna tokiga åsikter som verkligen skadar oss :(

    Nosgos och Tröstbuffar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Rebellen, det är rena medeltiden den här personen tycks leva i. Nu vet människor som jobbar med skyggisar att sånt går över, bara de får tid och kärlek!

      Radera
  7. *** i vissa fall är katterna så förvildade att vi aldrig får ordning på dem och efter ett antal veckor får man då låta dem somna in****
    FY F *******N
    Vad är det för påhitt????
    RYSER
    Dom kan inte vara människovänliga :(:(
    Vi och matte blir så ARGA och LEDSNA när vi läser ngt sådant :(:(
    Stampar med tassarna.

    Hoppas det kommer in i tidningen, en rättelse

    SvaraRadera
    Svar
    1. M, C, T, S det är inte så ofta jag tar till svärord, men här är man frestad. Hoppas också det kommer en rättelse, men jag tvivlar.

      Radera
  8. Mjau kära Ninja, nu är vi vimsiga, vi håller på att bjuda in alla våra kompisar på kattfest den 12, för jag/Tarzan fyller år då, så välkommen du oxå på kalas, mjau

    Tass tass
    /Tarzan

    SvaraRadera
  9. Tarzan - fest i morgon redan! Jamarkul.

    SvaraRadera
  10. Fy jam vilken dumming till 2-bening som sa så !
    Hoppas verkligen att dom tar in det ni skrev till tidningen !

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kjelle Bus, ja det var väldigt dumt sagt. Vi får se om tidningen tar in det.

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag får ni en bild på både Ubbe och mig. Jag ligger på min röda filt som jag fått av blogghjälpen...