måndag 27 april 2020

Katten Frasse på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Frasse på Södertälje Katthem.

Ibland tycker vi det är lite trist att vara inomhus. Men idag  sa blogghjälpen att det nog är bättre att vara inne än ute idag. Det är bra att höra sånt ibland, för när man bott inne ett tag och vant sig vid mat och allt annat man behöver, så tar man ju det för givet. Då kanske man inte tänker på när man gick där ute och bara längtade efter att få komma inomhus, få värme och mat och nån som såg till en.

Det går så klart ingen nöd på oss, även om vi drömmer om ett alldeles eget hem såsom vi alla katter gör som bor här.

Snart är det sån där Valborgsmässoafton också. Vi tycker det är jamarbra om det inte blir några brasor då eftersom många ställer in allt firande i år. Det finns nämligen risk att djur gömmer både sig och sina ungar under grenar och ris i eldarna. Det är livsfarligt. Men OM ni ska titta på nån eld så se till att ingen gömmer sig där!

9 kommentarer:

  1. Bra att bli påmind ibland! Vi håller tassarna för att ni snart kommer hem men fram till dess är ni på den bästa plats ni kan vara! Nosbuffar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dui och Deco, jam, vi vantrivs inte, men det är klart att det vore kul med ett eget hem.e

      Radera
  2. Så klart ni drömmer om erat eget hemma!! Jag var ju bara kattunge när jag var på katthemmet och hann inte tänka så mycket på var jag var innan matte kom och bokade mig men ett eget hemma är ju alltid bäst :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Cornelia, jam, du hade tur som fick ett alldeles eget kanonhem redan när du var jätteliten!

      Radera
  3. Vilken fin bild på dig och Dexter! En vackert vit och en vackert svart.❤️❤️
    Idag har det regnat här och då är det skönt att vara inne. Fast vi är ju innekatter så vi är alltid inne. Det är tryggt och bra.
    Vi tycker det är jamarbra att det inte eldas några brasor. Många igelkottar och andra oskyldiga djur skonas då. Vi hoppas även det inte blir något smällande.
    Nospussar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Björn, visst är det skönt att vara inomhus när det är dåligt väder. Fast det är så klart allra bäst att vara inne i sitt eget hem!

      Radera
  4. Här ska inte tittas på nån eld! Matte och husse är fullt nöjda med att titta på den show jag bjuder på varenda kväll. Eld är bara otäckt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lisa, den som är lycklig att ha en katt behöver ju ingen mer underhållning - det har du så rätt i!

      Radera
  5. MArie, jam, det är väl en av de bra sakerna med dumviruset. Tror inte det blir många brasor och hoppas tvåbeningar är snälla mot varandra när de träffas, om de träffas.

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...