lördag 18 april 2020

Katten Frasse på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Frasse på Södertälje Katthem.

Alla som läst min blogg vet ju att jag är en snäll katt. Jag gillar människor och jag gillar min bästa kompis Dexter.

Men det finns några som jag inte gillar just nu. De heter Jordbruksverket.

De har nämligen bestämt sig för att avstyrka förslaget om  obligatorisk ID-märkning av oss katter. Nu kan vi bara hoppas att regeringen ändå fattar ett klokt beslut för många andra remissinstanser är för obligatorisk ID-märkning.

Vi förstår inte hur en myndighet som är för att det är olagligt att överge sitt husdjur inte samtidigt är för en obligatorisk ID-märkning av oss. Det går ju inte ihop.

Nu finns det som tur är flera som jobbar för oss, bland annat SVEKATT som kommer reagera på det där dumma förslaget från Jordbruksverket. Gå gärna in du också och protestera. Ju fler som fräser till åt dom desto bättre.

11 kommentarer:

  1. Men hur tänkte dem nu? Morr och frääääs!
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alice, jam, det är frågan vi alla ställer oss.

      Radera
  2. Inte nog med att det nu finns ett dumvirus nu ska vi även ha ett dumjordbruksverk!!! Fräääääässss!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sven, jam nu får det verkligen var slut på dumheter!

      Radera
  3. Ja du Frasse vi kan ärligt jamat inte begripa hur en del myndigheter fungerar eller rättare sagt inte fungerar. Vi såg ett program om stackars kor som levde under hemsmak förhållanden och där länsstyrelsen uppenbarligen inte gjorde sitt jobb. Fy för dessa byråkrater som saknar empati för djur. Då är det tur att det finns organisationer som SVEKATT.
    Nospussar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Björn, tyvärr kan vi berätta om många fler tillfällen då ansvarig myndighet inte gjort sitt jobb när det gäller djur som far illa. Undrar varför man väljer ett jobb inom djurskyddsvård om man inte vill göra allt för att det ska få det bra?

      Radera
  4. Helt galen myndighet! Människor som inte har det minsta intresse för djurens välfärd ska inte arbeta med och fatta beslut om djur. De har ju hållit på i decennier med att förhala beslut om obligatorisk ID-märkning för katter. Hoppas verkligen SVEKATT kan ställa allt tillrätta. Hittade tyvärr inget ställe hos SVEKATT att protestera.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Marie, vi håller helt med dig. Som tur är är det inte bara SVEKATT som för djurens talan. Det finns fler. Hoppas regeringen lyssnar på dom istället för på Jordbruksverket.

      Radera
  5. Som alla andra fattar jag inte heller vilken anledning de anger för att säga nej? Jamar som du, hoppas att de som bestämmer kan TÄNKA!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lisa, ingen som har med hemlösa katter att göra förstår hur de kan ha kommit fram till en sån här rekommendation. Obegripligt med andra jam.

      Radera
  6. Hej. Kan du länka till någon sida där man kan skriva protest, jag hittar inte?
    Håller tummar och tassar för att du och de dina mår bättre snart.

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu har jag klarat av årsmötet. Det vara mycket jobb med det, men nu vet jag ju hur man gör. Bloggh...