onsdag 15 april 2020

Katten Frasse på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Frasse på Södertälje Katthem.

Eftersom det är lite lugnt på katthemmet just nu så har ju både jag och Dexter tid att tänka en hel del. Det har vi gjort idag också.

Egentligen vill vi inte jama mer om dumviruset, men eftersom det är nästan allt som det talas om hos tvåbeningar så har vi förstås funderat över det. Vi tycker att det finns många som gör väldigt bra saker under den här tiden. De hjälper till att handla för såna som inte kan handla själva, affärer har särskild öppettider för de som inte ska vistas ute så mycket, kockar lagar mat som kan hämtas och - många hjälper katthemmen som har tuffa tider nu.

Men så finns det dom som är dumma också. Som vissa politiker som skaffar sig ännu mer makt genom att skapa lagar som de säger behövs i det här nödläget. En farbror har till exempel drivit fram en lag om förbud mot könsbyten. Det har ju ingenting med dumviruset att göra. Sen finns det många som gnäller för att de inte kan leva som vanligt. Det kan ju inte vi katter heller, men vi är snälla som vanligt och finner oss i situationen.

Men vi vill i alla fall sluta dagens inlägg med att jama TACK till alla som hjälper oss! Ni är fantastiska.

2 kommentarer:

  1. Vi har egentligen bara en önskan just nu och det är att dumviruset försvinner lika snabbt som det kom. Det är då många som har det jobbigt nu och även om vi och husse i stort sett lever samma liv som vanligt så tycker vi synd om de som blir sjuka.
    Hoppas det vänder snart men risken är nog att detta kommer att ta tid. 😢
    Nospussar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Björn, vi tycker också synd om alla som är sjuka. Vi hoppas också att vi snart kan leva som vanligt, men det ser ut att dröja lite till. Det är bara att ha tålamod och vänta på bättre tider.

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...