onsdag 9 oktober 2019

Katten Isadora på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Isadora på Södertälje Katthem.

Idag har jag två nyheter. Jag börjar med den tråkiga.

 Kommer ni ihåg katterna på bilden? Det är Tessie och Smulan. Tessie var bloggkatt en längre tid och hon och bästisen Smulan fick ett gemensamt hem för ca ett år sedan. Nu ska familjen flytta till ett annat hus. Då kan inte Tessie och Smulan flytta med!

De är alltså tillbaka på katthemmet igen. Vad är det för människor som gör så här? Varför skulle de ha katter från början för?

En roligare nyhet har jag i alla fall. Ni minns katten jag berättade om häromdagen som fick komma tillbaka till katthemmet efter att ha bott 10 år i sin familj? Sen kom det in nån allergiker i familjen och då kunde förstås (??) inte katten stanna kvar. Igår fick han flytta till ett nytt hem. Där är vi ganska säkra på att han får det bra och att han får stanna hela sitt kattliv.


7 kommentarer:

  1. Vi håller med Marie! Hur kan man ens tänka tanken att lämna tillbaka två familjemedlemmar som om de vore några prydnadssaker? Husse blir skogstokig när han läser om detta! Tur att han inte får skriva själv här för det skulle bli så många fula ord då säger han.
    Vet SKÄMS säger vi till de som gör så mot Smulan och Tessie!
    Vi är desto gladare för att det löste sig så snabbt för den 10-åriga kissen!
    Vi är dessutom jamarglada för den fina kalendern husse fick idag och även för inbjudan till årsmöte!
    Det är ordning och reda på ditt katthem! ❤️
    Nospuss

    SvaraRadera
    Svar
    1. Björn, vi är nog ganska många ändå som tvingas hålla igen med vad vi egentligen tycker om människor som gör så här. Nu jobbar vi vidare så att de får ett annat hem där de ses som familjemedlemmar.

      Radera
  2. Men varför flyttar man till ett hus där inte hela familjen kan bo??? Vi förstår inte!
    Vad kul att din kompis fick ett nytt hem så fort!
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alice, ja, säg det. Tror vi är många som inte förstår.

      Radera
  3. Mjau, håller med alla här att det är helt oförståeligt att flytta till ett nytt ställe och inte ta med sig alla familjemedlemmar.
    Tur ändå att de kontaktade katthemmet och att både Smulan och Tessie kom tillbaka. Ve och fasa om de bara hade dumpats någonstans. Grr.....
    Och åh vad bra att den andre lille katten fick ett nytt hem så snabbt.
    Hurra för katthemmet och för er som jobbar där.
    Nospuss

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym, ja, det hade förstås kunna vara ännu värre. Men det är fortfarande väldigt konstigt beteende.

      Radera
  4. Marie, man önskar ibland att man kunde se in i framtiden. Då skulle man inte placera katter i vissa hem. Men misstag görs tyvärr, även om vi försöker vara så noggranna vi kan.

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...