fredag 18 oktober 2019

Katten Isadora på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Isadora på Södertälje Katthem.

Jahajam, då är det lördag i morgon igen. Allt är klart förutom att jag beordrat alla som kan att ta med gott fikabröd. Det gör sig inte själv tyärr.

Vi hoppas det kommer jättemånga snälla besökare. Blogghjälpen har sagt att hon ska komma. Hon vill väl leka med oss, antar jag. Det kan vi nog ställa upp på - bara hon inte tror att hon ska få klappa mig! Hon har inte slutat med det oskicket ännu fast jag jamat till henne.

Igår skrev jag ju lite om ID-märkning av oss katter och varför det är så svårt  att få till ett beslut. Många av oss hoppas den blir av och att det går fort, men i förslaget ligger att den ska börja gälla 1 januari 2021 och omfatta alla katter födda efter 1 januari 2011. Men vi jobbar stenhårt på att få igenom lagen. Det är ju redan förbjudet och straffbelagt att överge sitt djur, så kanske, kanske inser våra politiker att den lagen är uddlös om den inte följs upp med en lag på obligatorisk ID-märkning.

4 kommentarer:

  1. Hoppas det är jamarmånga som vill förgylla den gråa hösten med ett besök hos er! Kan inte tänka mig nåt bättre?!
    Hur kan det ta så långt tid att stifta en lag? Om vi fick bestämma skulle den förstås gälla direkt, helst igår! Det är inte klokt vad senfärdiga människorna är!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lisa, Visst är det tokigt att det ska ta så lång tid. Andra lagar bryr jag mig inte så mycket om - de kan ta tid att stifta, men när det gäller katter ska det gå snabbt!

      Radera
  2. Vi jamar instämmande i det Katten Lisa skriver. Ibland går det väldigt snabbt att fatta beslut om nya lagar och att ordna snabbspår. När det gäller djuren tar det alltid lång tid. Mycket dåligt!
    Hoppas det kommer många till er imorgon och hoppas många upptäcker er skojiga sida på Instagram!
    Nospuss

    SvaraRadera
    Svar
    1. Björn, vi är visst inte så viktiga? Det är sorgligt att man inte kommit längre.

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...