måndag 7 oktober 2019

Katten Isadora på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Isadora på Södertälje Katthem.

Vet ni en sak? Det försvinner katter från oss!

Jo, det är sant.

I förra veckan kom det in fyra katter från olika håll. En del var märkta men inte registrerade, andra gick det knappt att tyda märkningen på. Man kommer gärna till katthemmet med såna katter för att få hjälp att tyda märkning och hitta ägaren.

 Genom att försöka med en mängd olika kombinationer lyckades vi hitta en ägare. En annan fick vi tag på genom att ringa runt till veterinärer och fråga om de hade märkt den katten som hade ett chipnummer som inte fanns registrerat. Vi fick napp och en överlycklig ägare hämtade katten som varit borta i ett år. De trodde den vara död. Det blev några glädjetårar där. 

En katt var chippad men med ett chip från utlandet. Vi hittade ägaren där också. Ännu en katt råkade vi hitta en bild på på sociala medier. Den katten matades av en person i närheten som trodde katten var hemlös. Hon ville vi skulle ta in den för att ge den vård då hon trodde den hade öronskabb. Det hade den inte och snart hittades en bild som gjorde att vi kunde återlämna katten till dess rätta, mycket lyckliga ägare.

Vad jag vill jama med det här är: se till att era katter är ID-märkta och registrerade. Även s k innekatter. En av de fyra som vi kunde återbörda var just en innekatt som smitit ut. Sånt händer hela tiden!

4 kommentarer:

 1. Vi jamar så här: ID-märkning och registrering = självklarhet om man älskar sin kisse. Snart blir detta lag också om sömniga politiker får lite fart för en gångs skull när det gäller djurens bästa.
  Sedan säger vi HURRJAM för detektiverna på ditt katthem som lyckas spåra upp ägarna till så många katter!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Björn, det som vi tycker är självklart tycker andra är onödigt. Det finns ju t o m de som fortfarande tycker att kastrering är onödigt! Det är fullständigt ofattbart.

   Radera
 2. Vilket detektivarbete! Och ni har lyckats varje gång! Måste kännas väldigt tillfredsställande när katter försvinner från er på det sättet och blir återförenade med sina mattar/hussar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marie, nja, nu är det nog tyvärr inte varje gång vi lyckas, men förra veckan hade vi tur. Om alla katter f´var ID märkta skulle vårt liv vara så mycket lättare.

   Radera

Katten Frasse på Södertälje Katthem berätar

Hej, det är Frasse på Södertälje Katthem. Idag är det visst sån där helgdag igen. Fast det struntar vi katter i! Vi kör på som vanligt. ...