fredag 20 september 2019

Katten Isadora på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Isadora på Södertälje Katthem.

Nu har jag beslutat mig för att jag måste sätta stopp för blogghjälpens framfart! Hon är ju inne och leker med mig varje gång hon är på katthemmet och så långt är allt bra.  MEN!

Hon har börjat klappa mig mer och mer när jag är upptagen med infångning av röda prickar. Och kan ni tänka er, igår blev jag så överrumplad att jag la mig på sidan och lät henne klappa mig jättelänge. Mins ett par timmar (kanske 5-10 sekunder, blogghjälpens anm). När jag så hur lycklig blogghjälpen så ut insåg jag förstås snabbt det olämpliga i situationen och reste mig genast.

Undrar vad hon tänker hitta på i morgon på öppet hus. Leka får hon gärna - men klappa? Hmmm.


11 kommentarer:

 1. Jag fattar inte riktigt hur hon hinner med att klappa dig när du jobbar med att fånga pricken? Fast din prick kanske håller sig stilla ibland? La du dig på sidan?? Då måste du varit VÄLDIGT överrumplad!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lisa, totalöverrumplad var jamet! Hann inte reagera alls förrän det var för sent.

   Radera
 2. Hon är slipad den där blogghjälpen. Slug som lurar dig med den röda pricken och så klappar dig i smyg. MEN det där med att llappas är ju faktiskt ganska mysigt... Vi brukar ligga på husses mage hur länge som helst så får han klappa oss hur mycket han vill.
  Hoppas många kommer till er imorgon!
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Björn, ligga på husses mage?! Akta er, det är säkert jättefarligt!

   Radera
 3. Snart ska du se att blogghjälpen inte alls behöver smygklappa dig utan att du kommer att tycka att det är jättemysigt att bli klappad överhuvudtaget.
  Nospuss

  SvaraRadera
 4. Debattartikel i Dagens samhälle. Utöka närvaron av katter på äldreboenden, riktlinjer o forskning, kan bli "vårdkatter" i framtiden?
  Jag tyckte det lät som ett bra förslag!
  /Ulrika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ulrika, bara nån tar ansvar för katten. Det är det som är problemet med den typen av placeringar. Även dessa katter behöver vaccineras och det kan bli andra, kostsamma, veterinärbesök också.

   Radera
  2. Det som lät bra var att om det bedrivs forskning och utvärdering, så kan katter få licens som vårdkatt. Vårdhundar är värdefulla och kostar, varför inte katter? Jag tänkte i första hand anställda, som kan ta med en social/kelig katt på jobbet.Inte att katten ska bo där.
   Jag hade en gång en hemtjänst-kollega som i smyg tog med sin katt hem till en äldre dam som blev så lycklig. Jag gillar tanken med att katter kan vara både sällskaps- och nytto-djur.
   Om/när jag hamnar på äldreboende vill jag gärna ha en katt att klappa där. Tanken är god.

   Radera
 5. Om du lade dig på sidan tyckte du nog det var riktigt skönt att bli klappad - eller? Det låter precis som om du var en avslappnad katt under de där två timmarna . . . eller sekunderna mellan infångandet av alla röda prickar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marie, avslappnad vet jag inte... Jag kanske var avsvimmad?

   Radera

Katten Frasse på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Frasse på Södertälje Katthem. Idag har det blåst så vi har hört det ända in på katthemmet. På vissa håll har det regnat på h...